Полският министър на спорта Ана Муха е готова да подаде оставката заради отложената световна квалификация с Англия (1:1). Двубоят, който трябваше да се играе на 16 октомври беше преместен за следващия ден заради наводнения терен на националния стадион във Варшава.
 
Проблемът се появи, след като домакините не успяха да пуснат покрива на струващото 550 милиона долара съоръжение, което беше построено за Евро 2012. Отлагането на мача предизвика остри критики в Полша, а премиерът Доналд Туск изрази готовност да накаже виновните.
 
“Чувствам се политически отговорна за ситуацията. Отговорностите на министъра не са свързани само с наблюдение на процедурите. Те са по-сериозни”, заяви Ана Муха.
 
В Полша спортният министър отговоря за Националния спортен център и управлява стадионите. Именно затова част от критиките бяха насочени към министерството. Според полските медии самият терен е бил по-тънък от този, използван на Евро 2012, и затова дренажът не е успял да поеме водата.
 
Организаторите на мача обявиха, че покривът на 58-хилядния стадион не е можело да бъде затворен по време на пороя от съображения за сигурност. Освен това нито един от двата отбора и дори ФИФА не са поискали спускането на покрива докато все още е имало време за това.