ампионът в Лига Европа и носител на Суперкупата на Европа Атлетико (Мадрид) постигна трудна победа у дома с 1:0 над Виктория (Пилзен) във втория си мач от Група "B". Единственото попадение в двубоя на "Висенте Калдерон" падна чак в 93-ата минута. Тогава точен във вратата на чехите беше Кристиан Родригес.

По този начин селекцията на Диего Симеоне продължи феноменалната си сери във втория по сила европейски клубен турнир. Атлетико (Мадрид) вече е с 15 поредни успеха в Лига Европа.

За последно "дюшекчиите" допуснаха поражение през миналия сезон - 0:2 от Удинезе в груповата фаза, но след това стигнаха до финала, където прегазиха Атлетик (Билбао) с 3:0, грабнаха трофея и сега го защитават.

В другата среща от групата Академика (Коимбра) и Апоел (Тел Авив) не излъчиха победител - 1:1. Португалският отбор се надяваше да запише първи успех в евротурнирите след пауза от 40 години, но не можа да задържи преднината си срещу гостите от Израел.

Салим Сисе откри за домакините в 47-ата минута, но грешка в защитата им позволи на Омар Дамари да изравни за Апоел в 92-ата, малко преди последния съдийски сигнал.

Лидер в Група "B" след два успеха до момента е Атлетико (Мадрид), който има пълен актив от 6 точки, Виктория (Пилзен) е с 3, а по 1 имат Академик и Апоел.

atletico.jpgvict_1.jpg

Атлетико (Мадрид) – Виктория (Пилзен) 1:0
1:0 Кристиан Родригес (90+3)


1aca.jpg1_4.jpg
Академика – Апоел (Тел Авив) 1:1
1:0 Салим Сисе (47), 1:1 Омер Дамари (90+2)