Стяуа победи ФК Копенхаген с 1:0 във втори мач от група “Е” на Лига Европа. Домакините имаха почти пълно надмощие през цялата среща и можеха да запишат и още по-голям успех като цифрово изражение. Единственото попадение падна в 83-ата минута и бе автогол. Защитникът на гостите исландецът Рагнар Сигурдсон заби топката в собствената си врата за кеф на феновете по трибуните на “Арена Национала” в Букурещ. Треньорът на гостите – белгиецът Ариел Якобс не можеше да разчита на най-силния си футболист Кристиан Боланос, както и на опитния норвежки бранител Кристиан Гриндхайм.

Така блестящото представяне на момчетата на треньора Лауренциу Регенкампф (бивш играч на Литекс) продължава. Тимът му има само две загуби от 18 мача в различните турнири от началото на сезона. За успехите на Стяуа, който отдавна не е бил в толкова добро физическо състояние, заслуга и има и кондиционният треньор, привлечен през лятото от Германия.

В другия мач от групата норвежкият Молде удари Щутгарт с 2:0. И двата гола паднаха след почивката. Първо резервата Йо Инге Бергет откри в 58-ата минута, а половин час по-късно нигериецът Даниел Чима Чукву фиксира крайния резултат. Лидер в класирането е Стяуа с 4 точки, пред Молде 3, Копенхаген 3 и Щутгарт 1 т.

1stu.jpg
1mol.jpg
Молде – Щутгарт 2:0
1:0 Йо Инге Бергет (58), 2:0 Даниел Чима Чукво (88)



steaua.jpg____________________.jpg
Стяуа – ФК Копенхаген 1:0
1:0 Рагнар Сигурдсон (83-автогол)