Ливърпул се изложи у дома срещу Удинезе, допускайки обрат и поражение с 2:3 във втория си мач от Група "A" на турнира Лига Европа. Както е известно, "мърсисайдци" се представиха страхотно преди две седмици, когато надделяха с 5:3 при гостуването на Йънг Бойс, но тази вечер отново допуснаха три попадения, като този път не успяха да стигнат дори до точката.

След загубата Ливърпул е на 3-ото място в групата с 3 точки. Анжи, който победи с 2:0 Йънг Бойс с 2 гола на Самуел Ето`o, е лидер с 4, колкото има и Удинезе.

Трибуните на "Анфилд" заглъхнаха в рамките само на 2 минути през второто полувреме, когато гостите от Италия стигнаха до 1:3 и окончателно отказаха домакините.

Футболистите на Ливърпул водеха с 1:0 на почивката след гол на Джонджо Шелви, разписал се с глава в 23-ата минута при центриране на Стюърт Даунинг. След попадението "мърсисайдци" контролираха играта, но в началото на втората част Удинезе изравни чрез Антонио ди Натале, който се възползва от грешка на Глен Джонсън и завърши с попадение контраатаката, която гостите организираха - 1:1.

В 70-ата минута Себастиан Коатес си отбеляза автогол, засичайки центриране от пряк свободен удар в собствената си врата, което доведе нещата до обрат в полза на Удинезе - 1:2. Не бяха изминали 2 минути, когато "фриуланите" стигнаха до трето попадение, което окончателно отчая "мърсисайдци". Вкара го Джовани Паскуале, който получи отличен пас от Ди Натале и с мощен удар извън наказателното поле препарира Хосе Рейна - 1:3.

Домакините реагираха като ужилени и се хвърлиха във вихрени атаки. Трудът им беше възнаграден в 75-ата минута. Тогава появилият се на смяна Луис Суарес от пряк свободен удар не остави шансове на Желко Бъркич, но до края на мача натискът на домакините не донесе изравнителен трети гол и Ливърпул допусна поражение пред собствена публика.

В следващия кръг селекцията на Брендън Роджърс приема Анжи на 25 октомври, когато пък Удинезе гостува в Берн на Йънг Бойс.


1liv.jpg1_16.jpgЛивърпул – Удинезе 2:3
1:0 Джонджо Шелви (23), 1:1 Антонио ди Натале (46), 1:2 Себастиан Коатес (70-автогол), 1:3 Джовани Паскуале (72), 2:3 Луис Суарес (75)