Българският национал Иван Иванов и съотборниците му от Партизан допуснаха загуба с 0:2 при гостуването на Рубин (Казан) във втория си мач от Група "H" на Лига Европа.
Попаденията за руския тим реализираха Гьокдениз Карадениз и Александър Риязанцев.

24-годишният Иван Иванов започна титуляр за "гробарите" и остана на терена на стадиона в Казан до последния съдийски сигнал.

През първото полувреме играта беше равностойна, но домакините все пак успяха да открият резултата. Секунди преди почивката опитният Гьокдениз Карадениз се пребори за топката на аутлинията, преодоля двама от Партизан и реализира - 1:0.

Играчите на Рубин започнаха вихрено втората част и в 48-ата минута удвоиха преднината си. Александър Риязанцев се озова на стрелкова позиция и отблизо наказа Владимир Стойкович - 2:0.

След това Русия и съотборниците му опитаха да стигнат до намаляване на резултата и евентуално да преследват равенството, но нямаха късмет, а и домакините се защитаваха доста успешно.

След победата Рубин има 4 точки в актива си, с колкото е и Интер, победил по същото време Интер (Баку) с 3:1. Партизан остава с 1 точка, която взе от азерите в първия мач - 1:1 в Белград. 

Рубин (Казан) - Партизан 2:0
1:0 Гьокдениз Карадениз (45), 2:0 Александър Риязанцев (48)