Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Футболният олимпийски отбор на Великобритания пострада от английската прокоба и отпадна след дузпи от олимпийските игри в Лондон. Тимът на Стюърт Пиърс загуби на полуфиналите от Южна Корея с 4:5 (1:1 в редовното време и след продължения). Азиатците ще спорят за място на финала с фаворита Бразилия.
 
Ки Сунг Юнг вкара победната дузпа за Южна Корея, а пропускът на Даниел Стъридж от бялата точка сложи край на британските надежди за медал при първото им участие на футболен олимпийски турнир от 52 години насам.
 
Редовното време и продълженията завършиха 1:1. Джи Донг Вон даде аванс на корейците в 29-ата минута с далечен удар, а шест минути по-късно Аарън Рамзи изравни за британците с точно изпълнение на дузпа. В 41-ата минута Рамзи можеше да даде аванс на домакините, но пропусната друга дузпа, отсъдена за игра с ръка.
 
Аарън Рамзи пое отговорност за първото изпълнение при дузпите и не сбърка, но докато всеки от британците вкарваше, същото правеха и корейците. След това резервният вратар на Южна Корея Ли Бум Йонг спаси удара на Стъридж, а след това Ки Сунг Йънг от Селтик беше точен и елиминира британците.
 
За английските играчи в тима на Великобритания и техният селекционер Стюърт Пиърс това беше поредно разочароващо преживяване след изпълнение на дузпи. Англия има шест загуби и една победа в мачовете, решавани след изпълнение на удари от бялата точка. Последното подобно отпадане беше от Италия на четвъртфинал на Евро 2012.


G5-6K footyroom.com by footyroom