Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Италия е последният полуфиналист на Евро 2012. “Скуадра адзура" победи Англия с 4:2 след дузпи, след като редовното време и продълженията завършиха при нулево равенство. "Трите лъва" за пореден път отпаднаха на европейско първенство след изпълнение на дузпи, за последно това стана на Евро 2004, отново на четвъртфинал - срещу Португалия. На полуфиналите играят Испания срещу Португалия и Германия срещу Италия.
 
Алесандро Диаманти вкара победната дузпа за италианците, които в спор за място на финала ще играят с Германия. Това ще бъде повторение на полуфинала от Мондиал 2006, когато “адзурите” спечелиха в Дортмунд с 2:0 след продължения. Ашли Йънг и Ашли Коул пропуснаха за Англия при дузпите, а Монтоливо се провали за Италия.
 
Играчите на Чезаре Прандели имаха предимство в мача. “Скуадра адзура” имаше предимство в притежанието на топката, ударите към вратата и точните подавания. Въпреки това италианците не успяха да пробият чудесната игра в защита на “трите лъва”, като на два пъти гредите помогнаха на Джо Харт. Попадение на Ночерино в продълженията беше отменено заради засада.
 
Още във втората минута Даниеле де Роси от воле разтърси десния страничен стълб на вратата на Харт. В петата минута Глен Джонсън имаше чудесна възможност да открие резултата. Той се оказа с топката в крака на границата на вратарското поле, но ударът му бе избит от Буфон с една ръка. Марио Балотели стреля в английски вратар от близко разстояние, а Уейн Рууни и Дани Уелбек успяха да покажат добрия си синхрон от Манчестър Юнайтед, но ударът на Уелбек беше твърде висок.
 
След почивката Джо Харт последователно изби удари на Де Роси и Балотели, а Рикардо Монтоливо би над вратата при добавката. Половин час преди края на редовното време Анди Керъл и Тио Уолкът се появиха в игра за Англия, но и това не помогна на англичаните да се противопоставят на предимството на Италия. В продълженията нямаше толкова опасности за гол, но при едно центриране на Диаманти топката срещна дясната греда на Джо Харт. В 115-ата минута попадение на Ночерино с глава беше отменено заради засада.
 
При дузпите Рикардо Монтоливо прати топката встрани от вратата. От английска страна Ашли Йънг уцели напречната греда, а ударът на Ашли Коул в долния ляв ъгъл бе спасен от Буфон. На полуфинала срещу Германия "скуадра адзура" ще бъде без Кристиан Маджо, който ще пропусне мача заради натрупани жълти картони. Италия взе реванш за отпадането си от Испания след дузпи на 1/4-финала на Евро 2008. Англия повтори отпадането си от Евро 2004, когато беше елиминирана на четвъртфиналите от Португалия също след дузпи.

Най-интересното от мача по минути - ТУК
Програма на елиминационната фаза - ТУК


England.jpgАнглияИталия 2:4 след дузпиItaly.jpg
 (0:0 в ред. вр. и след прод.)
При дузпите: 0:1 Балотели, 1:1 Джерард, 1:1 Монтоливо пропуска, 2:1 Рууни, 2:2 Пирло, 2:2 Йънг пропуска, 2:3 Ночерино, 2:3 Коул пропуска, 2:4 Диаманти



Англия: 1.Джо Харт, 2.Глен Джонсън, 6.Джон Тери, 15.Джолиън Лескът, 3.Ашли Коул, 16.Джеймс Милнър (60-7.Тио Уолкът), 4.Стивън Джерард, 17.Скот Паркър (94-8.Джордан Хендерсън), 11.Ашли Йънг, 10.Уейн Рууни, 22.Дани Уелбек (60-9.Анди Керъл)
 
Италия: 1.Джанлуиджи Буфон, 7.Иняцио Абате (90+1-2.Кристиан Маджо), 15.Андреа Бардзали, 19.Леонардо Бонучи, 6.Федерико Балдзарети, 21.Андреа Пирло, 8.Клаудио Маркизио, 18.Рикардо Монтоливо, 16.Даниеле де Роси (79-23.Антонио Ночерино), 9.Марио Балотели, 10.Антонио Касано (78-22.Алесандро Диаманти“
 
Киев, “Олимпийски стадион”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Жълти картони: Андреа Бардзали, Кристиан Маджо (Италия)

ИГРАЧ НА МАЧА Андреа ПИРЛО (Италия)

ВИТРИНА НА МАЧА
АНГЛИЯ ПОКАЗАТЕЛ ИТАЛИЯ
0
Голове 0
37% Притежание на топката 63%
9 Удари 35
4 Удари във вратата 20
5 Удари извън вратата 15
3 Блокирани удари 12
0 Греди 2
1 Засади 2
0 Жълти картони 2
0 Червени картони 0
15 Нарушения 11



szólj hozzá: England vs Italy FULL HIGHLIGHTS + PENALTIES