Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА записа една от най-срамните страници в историята си. Отборът отпадна от Втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като направи 1:1 срещу Мура в София. В първия мач в Словения двата тима завършиха 0:0, но днешното реми 1:1 изпрати Мура в Третия квалификационен кръг. Словенският тим е основан през 2005 година и през миналия сезон за първи път игра в елита на местното първенство. ЦСКА отпадна от пълен дебютант в Европа. Мура имаше само два мача в турнирите преди двубоите срещу “армейците” – това лято, след като отстрани ФК Баку (Азербайджан).

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изпадна в абсурдна ситуация преди началото на мача. Специалистът имаше на разположение само 15 футболисти, 11 от които титуляри и 4 резерви (един от тях резервният вратар Благой Макенджиев). На скамейката бяха само трима футболисти – Спрокел, Грънчов и Станко Йовчев. Килиан Шеридън беше наказан, след като получи червен картон в първия мач в Словения. Иван Бандаловски се контузи, останалите нови не бяха картотекирани и така ЦСКА игра с група от 15 играчи. Титулярният състав беше лесен за прогнозиране, в защита на мястото на Бандаловски излезе Лукас Саша, в центъра Апостол Попов и Пламен Крачунов, а отляво Нилсон Антонио. В средата на терена излязоха Тодор Янчев и Коста Янев, отдясно Присо, отляво – Карачанаков. “Червените” играха без типичен централен нападател, Анисе водеше атаката, а зад него игра Христо Янев.

През първото полувреме ЦСКА започна по-активно, но отново, като и в първия мач, срещаше трудности със сгъстената защита на Мура. В 18-ата минута след центриране на Нилсон Антонио отляво Апостол Попов се извиси над двама футболисти на Мура и с глава откри резултата. Последва отпускане в редиците на “армейците”, които не успяваха да създадат по-опасно голово положение. Гостите действаха на контраатака и в 34-ата минута Фаич остана сам в наказателното поле, но Крачунов и Апостол Попов бързо се върнаха и блокираха опита му за удар. Последва пропуск на Присо, а в 38-ата минута нападателят на гостите Мате Етерович беше оставен сам в наказателното поле, но в последния момент защитник в червено с шпагат изби топката от краката му. През първата част много активен беше Христо Янев, но не успя при нито един от опитите да обстрелва вратата на Мура отдалеч. Позагубиха се Тодор Янчев и Коста Янев в средата, както и Анисе. Нджонго Присо даваше вид на активност по дясното крило, но набезите му не носеха нищо опасно и не застрашаваха защитата на словенците.

Второто полувреме отново започна с по-активна игра на домакините, които позасилиха атаките към вратата на Дракович. Първата опасност обаче беше пред Томаш Черни. В 53-ата минута Бохар се озова зад гърба на Нилсон, излезе сам срещу вратаря на ЦСКА и стреля покрай вратата. След 60-ата минута Карачанаков и Анисе започнаха да обстрелват по-често вратата на Мура, но стражът Дракович отрази всичко. В 68-ата минута защитник на словенския тим изчисти топката от голлинията след удар на Анисе, след това вратарят на два пъти се прояви и изби силни удари на Карачанаков и отново мадагаскарския нападател. В 77-ата минута Мура хвърли бомбата и изравни за 1:1. Фаич получи в наказателното поле и от легнало положение прати топката във вратата зад Черни, въпреки отчаяния шпагат на Пламен Крачунов. В последните секунди ЦСКА имаше два пъти шанс да стигне до победа, но след разбъркване.  

Двубоят по минути тук

000000000000000000000muralogo.JPG
cska.JPG

ЦСКА – Мура 1:1
(в първия мач 0:0)
1:0 Апостол Попов (18), 1:1 Фаич (77)
 
Стадион: “Васил Левски”
Съдия: Ханес Каашик (Естония)
 

ЦСКА: 12.Томаш Черни, 8.Лукас Саша, Попов, 66.Пламен Крачунов, 19.Апостол Попов, 19.Антонио Нилсон, 5.Тодор Янчев, 21.Коста Янев (88 - Станко Йовчев), 99.Нджонго Присо, 7.Христо Янев, 71.Антон Карачанаков (78 - Ангел Грънчов), 17.Анисе
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 4.Сивард Спрокел, 25.Ангел Грънчов, 15.Станко Йовчев
 
Мура: 1.Дракович, 18.Янджа, 8.Майер, 5.Ф. Чипот, 90.Марушко, 13.Крамар, 6.Среш, 9.Бохар, 17.Фаич, 25.Йелич, 32.Мате Етерович (75 - Кутер)
Резерви: 12.Т. Чипот, 24.Барбич, 7.Козар, 20.Ботяк, 21.Кутер, 10.Лотрич, 23.Грушковняк

Жълти картони: Крамар, Йелич, Фаич (Мура)