Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА направи равенство 0:0 срещу словенския Мура в първи мач от Втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра на стадион “Шпортски Парк”, за 2000 зрители в градчето Лендава. Реваншът е на 26 юли в София. В петък (20 юли) ще се тегли жребият за Третия квалификационен кръг в турнира.

ЦСКА изигра слаб мач, не създаде нито едно стопроцентово голово положение, за което да съжалява. Липсата на класен централен нападател и добри офанзивни полузащитници, за които Стойчо Младенов цяло лято говори, даде отражение. “Червените” владееха топката, но в нападение бяха изключително беззъби. Английският съдия даде два червени картона – за Хорват от Мура и Шеридън от ЦСКА, който ще пропусне реванша. В края на двубоя Мура дори изпусна победата, след като Фаич излезе сам срещу вратаря Черни, но не успя да реализира.

Стойчо Младенов беше притиснат до стената часове преди мача, след като ръководството продаде Жуниор Мораес на Металург (Донецк) без да мисли за последствията. Мишел Платини не получи картотека за двубоя, отново заради хаоса в клуба. На резервната скамейка на ЦСКА бяха само 6 футболисти, наставникът не успя дори да попълни групата. В атака треньорът освен с титуляря Шеридън разполагаше с юношата Станко Йовчев.

В титулярния състав срещу Мура дебютираха четири нови попълнения - Томаш Черни, Нилсон Антонио, Абел Анисе и Лукас Саша. Повторен дебют направиха Христо Янев и Килиан Шеридън. В защита излязоха Иван Бандаловски, Апостол Попов заедно с Пламен Крачунов и отляво Нилсон Антонио. В средата на терена титуляри започнаха Тодор Янчев и Коста Янев, а по крилата Нджонго Присо и Христо Янев. Забит в центъра на атаката излезе Килиан Шеридън, а зад него действа Абел Анисе.

1mura.jpg

През първото полувреме ЦСКА игра вяло, не създаде кой знае колко чисти голови положения, въпреки че доминираше във владението на топката. Най-активен беше Шеридън, но в нито един от случаите не успя да отиграе добре, за да затрудни вратаря на Мура. В 11-ата минута защитата на ЦСКА се пропука заради отсъствието на Иван Бандаловски в зоната си, последва остра атака и центриране в наказателното поле на българския тим, но съдиите маркираха засада. Последваха два пропуска на Шеридън, първо с глава, а след това близо до голлинията. В 37-ата минута Мура остана в намален състав, след като съдията показа директен червен картон на Леон Хорват за грубо влизане в краката на Тодор Янчев. През първата част халфовата линия в лицето на Тошко Янчев и особено Коста Янев тотално се загуби и не помогна с нищо за атаките. Христо Янев пробваше да атакува отляво с подкрепата на Нилсон Антонио, но без никакъв ефект.

През втората част ЦСКА продължи да владее топката, но без да знае какво да я прави пред наказателното поле. Присо се активизира отдясно, но набезите му не носеха нищо опасно пред вратата на Мура. Христо Янев опита няколко удара отдалеч, но по никакъв начин не затрудни стража на Мура. Домакините успяваха да задържат топката при атаките си, да бавят темпото на игра и да се бранят много умело с почти целия си отбор. ЦСКА изпита сериозна трудност заради сгъстената защита и не успя да стигне до чисто голово положение. В 68-ата минута английският рефер показа директен червен картон и на Килиан Шеридън от “червените” за удар без топка. Стойчо Младенов реагира и на мястото на Присо пусна Антон Карачанаков. Последваха още две смени, в игра се появиха Лукас Саша и Станко Йовчев, но това нищо не промени в играта на “армейците”. Домакините удържаха равенството, като дори създадоха и две контраатаки.

Двубоят по минути тук

МУРА - ЦСКА 0:0

000000000000000000000muralogo.JPG 
Мура:
1.Дракович, 8.Майер, 13.Крамар, 5.Ципот, 18.Янжа, 9.Бохар (90+3 - Кутар), 90.Марушко, 11.Хорват, 25.Йелич, 32.Мате Етерович (53 - Леон Среш), 17.Файч
Резерви: 12.Т. Ципот, 6.Срес, 7.Козар, 20.Ботяк, 21.Кутар, 23.Грушковняк, 24.Барбич





cska.JPG
ЦСКА:
12.Томаш Черни, 11. Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 66.Пламен Крачунов, 16.Нилсон Барош, 5.Тодор Янчев, 21. Коста Янев (80 - Лукас Саша), 7.Христо Янев (85 - Станко Йовчев), 17.Абел Анисе, 99.Нджонго Присо (71 - Антон Карачанаков), 9.Килиън Шеридън
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 4.Сивард Спрокел, 8.Лукас Саша, 15.Станко Йовчев, 25.Ангел Грънчов, 71.Антон Карачанаков

Стадион: "Шпортски парк"
Съдия: Лий Робърт (Англия)
Жълти картони: Бохар, Фаич (Мура); Апостол Попов, Коста Янев, Иван Бандаловски, Антон Карачанаков, Лукас Саша (ЦСКА)
Червени картони: Хорват (37-Мура); Килиан Шеридън (68-ЦСКА)

1priso.jpg