Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Позорна пресконференция даде ръководството на федерацията по волейбол начело с президента инж. Данчо Лазаров. В 14:00 часа шефът и останалите членове на Управителния съвет заеха местата си, готови да отговарят на въпроси. Пресконференцията се превърна в пародия. В началото легендарният Любо Ганев заяви на висок глас към журналистите: “Ще стоим тук, докато и последният от вас си тръгне. Готови сме да отговорим на всичките ви въпроси.” Само минута след това в залата настана пълна какафония, никой не изслушваше другия, летяха въпроси, на които тактично нямаше отговори, крещеше се като на селски събор, по-мощните надвикваха останалите.

Президентът инж. Лазаров уж обясни нещо, но всъщност не обясни нищо. На преден план излезе един от верните му другари в Управителния съвет Тодор Дапев, който с пламенно слово отговори на Радостин Стойчев. Накрая президентът на клуб Виктория Волей, окрилен от отдалата му се възможност да се превърне в медийна звезда, се изтупа в гърдите от постигнатото като член на федерацията.

Последва изказване на секретарката на волейболен клуб Хебър (Пазарджик), която също нападна Радостин Стойчев, охули го, че нищо не е направил за българския волейбол. По реда си минаха още знайни и незнайни волейболни “светила”, които взеха думата пред многобройните журналисти, чакащи съществени новини и кардинални решения.

Нищо подобно, инж. Данчо Лазаров изглеждаше като ни лук ял, ни лук мирисал. Така и не отговори какъв е конфликтът му с Радостин Стойчев, защо не направи компромис и т.н. Очаквано не подаде оставка, не каза нищо значимо. Единствената официална информация беше, че Георги Петров и Найден Найденов са временните треньори на националния отбор. А от там нататък?! Нищо, пълно затъмнение. Кой ще води България на Олимпиадата? С кои волейболисти заминава отбора в Лондон? Как състезателите ще продължат да имат мотивация да работят с това ръководство на федерацията от тук нататък? На тези и други въпроси инж. Данчо Лазаров отново не отговори, а като стар изпитан апаратчик обясняваше колко е ясно небето и за свършените добрини от него и наобиколилите го дружки.

Членовете на Управителния съвет, стари, закоравели управленци, сякаш изпитаха удоволствие, че мълчат и не бръснат за живи интересуващите се журналисти, които питаха ли питаха. За фиктивно съществуващи клубове, които избират Данчо Лазаров за президент на федерацията, за конфликт на интереси (ясна е дългогодишната му връзка с “Левски”), за финансови злоупотреби, за гавра с поробващи договори на млади таланти и т.н. В 14:40 часа всичко приключи, Данчо Лазаров се изниза покрай журналистите, използвайки големия гръб на Любо Ганев, и отново се отърва. Засега./БЛИЦ