Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Федерацията по волейбол в лицето на един от членовете на УС Тодор Дапев отговори на въпросите и обвиненията на Радостин Стойчев. Както е известно, националният ни селекционер вчера изтъкна няколко причини, за да си подаде оставката. Аргументите му бяха свързани с лошо управление, непрозрачност и други от страна на шефовете във федерацията. Федерацията дори изкара детайли в договора на Стойчев, като посочи, че заплатата му е била 120 хиляди евро на сезон.

“Радостин Стойчев вчера изрече един куп обвинения, навлезе в области, в които не е информиран. Първото обвинение е за неефективно управление на федерацията. Мога да ви дам пример за неефективно управление. Щабът на Радостин Стойчев е от 17 души, на Алекно – от 9. Може да сравните резултатите на двата треньорски щаба. Като основание за оставка той посочи скандали между родители. Това е несериозно. Той не е съгласен с 20-те човека в УС на федерацията. Причината да има 20 члена на УС е да има максимална прозрачност и максимална представителност на всички клубове. Мандатност – не е записана дори в устава на Международната федерация. Скандали на Олимпиадата в Пекин, визира допингскандала. Причината беше липса на допинг лаборатория. Въпреки тежката ситуация успяхме да запазим отбора и самия Пламен Константинов, постигнахме място, което той дори не постигна на Европейско първенство”, заяви Тодор Дапев на брифинга.

“Радо Стойчев говори за спиране на състезателни права на млади играчи с цел преминаване на състезателните им права от един клуб в друг. Предполагам, че визира случая с Венцислав Трифонов. Върховният административен съд присъди, че има договор с Виктория Волей. Непрозрачност на финансите и приходите от ТВ правата – бих искал да попитам къде да публикуваме тази информация. Къде дава тази информация БФС или федерацията по баскетбол. Неизпълнение на задълженията на точка от договора на Радостин Стойчев за стратегията на волейбола в България. Питам, кой старши треньор на национален отбор в света определя стратегията за развитие на даден спорт в държавата. Ще формираме олимпийско звено, в което ще бъдат най-добрите 13 момчета и 13 момичета, които ще водят централизирана подготовка. Ще тренират при най-добрите специалисти. Ние членовете на УС на федерацията работим безвъзмездно във федерацията за разлика от Радостин Стойчев. Неговата заплата е 120 хиляди евро на сезон, вие знаете какви резултати постигна той”, завърши членът на УС на федерацията по волейбол./БЛИЦ