Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Лудогорец победи с 3:1 Черноморец (Бургас) в изключително нервен мач от 28-ия кръг на "А" група. С 2 попадения за успеха на домакините се отчете Иван Стоянов, а едно добави Емил Гъргоров. Гостите от Бургас първи поведоха в резултата чрез Костадин Дяков, но в крайна сметка си тръгнаха с празни ръце от "Лудогорец Арена".

Благодарение на днешния успех селекцията на Ивайло Петев остана в играта за шампионската титла. Лудогорец събра актив от 64 точки и продължава да преследва лидера ЦСКА. Черноморец запази 3-ото си място, но е с равни точки (по 56) със следващия "Левски", който снощи победи с 2:0 Берое на "Герена".

Мачът в Разград беше белязан от скандал, в който главното действащо лице беше Димитър Димитров-Херо. Треньорът на "акулите" побесня и нахлу на терена през първото полувреме - в 34-ата минута. При резултат 1:1 спецът се развика на главния рефер Стефан Спасов, който малко по-рано не отсъди фаул срещу Шаешу и при последвалата атака домакините изравниха.

Пастата на момента взе решение да изгони Херо, което отприщи гнева на треньора и той нахлу на терена. Малко преди това пък бившият национален селекционер отново се разкрещя на съдията от Перник, който спести жълт картон на Мирослав Иванов за грубо влизане в краката на Георги Терзиев.

След Херо се втурнаха петима полицаи, които трудно го изведоха от игралното поле. После Димитър Димитров се качи на трибуните, но само минути по-късно Спасов отсъди дузпа за Лудогорец, с което още повече изнерви наставника на "акулите". Иван Стоянов реализира от бялата точка за 2:1, а в знак на слабото съдийство Димитров стана и напусна трибуната, като не пожела да догледа двубоя.

Срещата започна с попадение във вратата на Лудогорец, което шокира феновете на домакините. Шаешу напредна към вратата на Голубович, но загуби топката, Венцислав Христов обаче я отне от Шоко на границата на пеналта, навлезе и стреля с левия крак, кълбото срещна дясната греда, след което се озова право на връхлитащия Костадин Дяков, който откри от близко разстояние - 0:1.

Футболистите на Лудогорец реагираха като ужилени и се хвърлиха в атака. В 12-ата минута Гъргоров се освободи от защитата на съперника и стреля, но неточно. Натискът им продължи и в следващите минути, но до изравнителен гол се стигна чак в 31-ата. Тогава Иван Стоянов отне топката от Шаешу в централната зона на терена, а от щаба на "акулите" претендираха, че има нарушение. Такова не беше отсъдено от Стефан Спасов, крилото на Лудогорец проби и комбинира с Гъргоров, капитанът му върна и племенникът на Йордан Лечков реализира в долния десен ъгъл на Стоян Колев за 1:1.

Тази ситуация вбеси Херо, който едва беше изведен от полицаите извън терена.

В 38-ата минута беше и най-спорната ситуация в мача. Гъргоров попаде дълъг пас към Марселиньо, бразилецът опита да овладее топката на гърди в наказателното поле на "акулите" и в този момент беше изблъскан в гръб от Кристофър Уалембо. Спасов прецени, че има нарушение и посочи бялата точка. Иван Стоянов вкара за 2:1 и така увеличи сметката си на 15 попадения от началото на сезона, повеждайки еднолично при голмайсторите.

Постигнатият обрат успокои домакините, които заиграха по-предпазливо. През втората част селекцията на Ивайло Петев продължи да доминира и дори стигна до трети гол. Вкара го Емил Гъргоров в 65-ата минута след асистенция на Иван Стоянов. Племенникът на Лечков получи топката отдясно, видя връхлитащият Гъргоров и му пусна по земя, а за Бадема не беше проблем да се разпише от 10-ина метра, озовал се непокрит фронтално срещу вратата на "акулите" - 3:1.

В 76-ата минута задачата на домакините се улесни още повече, след като Пастата изгони с директен червен картон Тодор Паланков за грубо влизане в краката на Александър Барт.

Малко преди края Иван Стоянов беше близо до хеттрик, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда на вратата на Черноморец и така резултатът 3:1 в полза на Лудогорец остана непроменен.

Мачът по минути - ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНОМОРЕЦ 3:1
0:1 Костадин Дяков (4), 1:1 Иван Стоянов (31), 2:1 Иван Стоянов (39-дузпа), 3:1 Емил Гъргоров (65)

 
ЛУДОГОРЕЦ: 12.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 20.Шоко (81-77.Витиня), 33.Любомир Гулдан, 5.Александър Барт, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков (76-36.Младен Кашчелан), 22.Мирослав Иванов (64-7.Михаил Александров), 84.Марселиньо, 23.Емил Гъргоров, 73.Иван Стоянов
Резерви: 3.Радек Петр, 4.Теро Мантула, 77.Витиня, 36.Младен Кашчелан, 19.Димо Бакалов, 7.Михаил Александров, 27.Кристиан Кабаселе
Треньор: Ивайло Петев

cher.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Стоян Колев, 2.Траян Дянков, 93.Кристофър Уалембо, 37.Жереми Фо-Поре, 55.Георги Терзиев, 6.Тодор Паланков, 25.Радостин Кишишев (63-21.Борислав Балджийски), 8.Лоривал Асис (35-7.Самвел Мелконян), 10.Костадин Дяков, 11.Венцислав Христов (82-9.Преслав Йорданов), 92.Аатиф Шаешу
Резерви: 23.Янко Георгиев, 5.Николай Николов, 7.Самвел Мелконян, 9.Преслав Йорданов, 15.Венелин Филипов, 21.Борислав Балджийски, 94.Яник Боли
Треньор: Димитър Димитров


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Шоко, Младен Кашчелан, Витиня (Лудогорец); Кристофър Уалембо, Радостин Кишишев, Стоян Колев (Черноморец)
Червен картон: Тодор Паланков (76-Черноморец)

(през есента: Черноморец - Лудогорец 0:0)