Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Валенсия загуби у дома от Атлетико (Мадрид) с 0:1 в реванша от чисто испанския полуфинал в Лига Европа и отпадна с общ резултат 2:5. Адриан Лопес (60) вкара победния гол за „дюшекчиите”, които се класираха за финала на 9 май в Букурещ.

През първото полувреме домакините бяха по-активни и имаха повече удари по посока противниковата врата, но голяма част от тях бяха неточно и излизаха в аут. Пропуски за „прилепите” направиха Жонас, Бараган, Туран и Солдадо.

Най-чистото положение за гол пък се откри пред Софиан Фегули, който стреля силно от далечна дистанция, но стражът на гостите Тибо Куртоа се намеси решително и предотврати попадение във вратата си.

Малко преди почивката при една от редките контраатаки на „дюшекчиите” колумбиецът Радамел Фалкао можеше да нанесе голов удар, но в последния момент бе изпреварен от вратаря на „прилепите” Диего Алвес.

След почивката Валенсия продължи да натиска, но не намираше път към вратата на Куртоа. В 60-ата минута при изнасяне на топката Даниел Парехо сгреши и тя попадна у Диего, който даде чудесен пас към Адриан Лопес. Нападателят на гостите пое кълбото с гърди и след това с кинжален удар вкара за 0:1.

Този гол на практика реши крайния изход от полуфиналния сблъсък, а Валенсия като че ли се отказа да гони дори гол. Нови пропуски за „дюшекчиите” пък направиха Арда Туран и Радамел Фалкао, като и в двата случая Диего Алвес се намери решително.

В 79-ата минута Тиаго Мендеш удари без топка Роберто Солдадо по време на разправии за спорно положение за дузпа и получи червен картон. Така гостите останаха с човек по-малко на терена. Споровете в случая възникнаха, след като домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Тиаго Мендеш, но всъщност топката се удари в ръката на халфа на Валенсия Тино Коста и наказателен удар не последва. До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до изравнителен гол, но така и не успяха и Атлетико (Мадрид) напълно заслужено се класира за финала на 9 май в Букурещ.


________________.jpgatletico.jpg
Валенсия - АТЛЕТИКО (Мадрид) 0:1
(в първата среща: 2:4, общ резултат 2:5)
0:1 Адриан Лопес (60)

Валенсия, "Местая"
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Валенсия: 1.Диего Алвес, 20.Рикардо Коща, 12.Бараган, 4.Адил Рами, 17.Жорди Алба , 6.Албелда, 8.Фегули, 21.Дани Парехо (68 - 24.Тино Коста), 16.Каналес (59 - 22.Жереми Матийо), 9.Солдадо , 7.Жонас (57 - 11.Адуриц )

Атлетико (Мадрид): 13.Куртоа, 23.Миранда, 6.Фелипе Луис, 2.Диего Годин, 5.Тиаго Мендеш , 22.Диего (84 - 19.Коке), 20.Хуанфран, 4.Марио Суарес (46 - 14.Габи), 11.Туран (74 - 8.Салвио), 7.Адриан, 9.Фалкао