"Левски" претърпя поредната си срамна загуба - 0:1 от Лудогорец, което още повече отдалечи "сините" от шампионската титла, която уж е основната цел на клуба от "Герена". Домакините бяха неузнаваемо слаби и отново разочароваха верните си привърженици, които ги подкрепяха неистово от трибуните. В последните минути на двубоя нервите на феновете очевидно не издържаха и бурно освиркваха любимците си, за които това беше трето поредно поражение в "А" група. Преди днешния мач "Левски" падна с по 0:1 от Миньор и Литекс. Така в трети пореден двубой "сините" не само, че не спечелиха точка, а дори не отбелязаха и гол в противниковата врата.

Единственото попадение в днешния сблъсък реализира Иван Стоянов. Бившият играч на ЦСКА се разписа в 37-ата минута след асистенция на Мирослав Иванов и това се оказа достатъчно за спечелването на трите точки. Това изкачи Лудогорец на 2-ото място с 48 точки, на 6 зад лидера ЦСКА. "Левски" пък е на срамната 5-а позиция с 45.

Драматичният двубой беше оцветен с три червени картона, които съдията Николай Йорданов вдигна в последните минути – два за домакините – на Орлин Старокин и Христо Йовов, както и на стража на гостите Урош Голубович. Бижутера и сърбина си скочиха на бой в добавеното време, размениха си удари и логично бяха изгонени, а в оставащото време вратата на Лудогорец пази Станислав Генчев.

Гостите от Разград започнаха по-активно срещата. Още в 3-ата минута централният защитник на домакините Йордан Милиев сгреши, подарявайки топката на Иван Стоянов, който обаче не успя да отиграе по най-добрия начин и опасността пред Пламен Илиев отмина.

В 19-ата минута на "Герена" беше оказана уникална подкрепа към Стилиян Петров, който от днес е в клиника в Лондон, за да стартира лечението си, след като му беше диагностицирана остра форма на левкемия. Дербито дори беше прекъснато за кратно, за да могат всички на стадион "Георги Аспарухов" да вдъхнат кураж на сърцатия капитан на националния отбор и Астън Вила в този тежък момент от живота му. В днешната среща капитанът Христо Йовов игра с фланелката с №19 - номерът на добрия му приятел Стилиян Петров. Специално за двубоя Бижутера взе екипа на Иван Цветков, който пък получи "десетката".

През първото полувреме най-чистото положение за "сините" пропиля Йовов в 21-ата минута, когато остана очи в очи срещу Урош Голубович, но си поведе твърде дълго топката и сръбският страж се справи със ситуацията.

Тони Калво отправи топовен удар в 24-ата минута и прати кълбото на сантиметри от горната греда. В 35-ата Калво беше изведен чудесно от Кристовао Рамос, но стреля слабо и Голубович улови.

В 37-ата трибуните на "Герена" замлъкнаха. Лудогорец поведе в резултата чрез гола на Иван Стоянов. Бившият играч на "Левски" Мирослав Иванов изведе отлично в коридор племенника на Йордан Лечков, който пое топката и хладнокръвно я прокара по земята покрай Пламен Илиев в долния ляв ъгъл - 0:1.

Попадението като че ли стъписа "сините", които заиграха още по-зле и дори все по-рядко поглеждаха към вратата на гостите. До края на полувремето избраниците на Гонзо показаха ужасяваща игра, най-вече в защита, и само могат да бъдат благодарни, че късметът не им изневери, както и че Пламен Илиев пази на висота и не допусна нов гол.

На почивката Гонзо пусна Иван Цветков на мястото на Тони Калво. Домакините правеха отчаяни опити да изравнят, но това така и не се случи. В последните 10-ина минути с пропуски пред вратата на Голубович се отчетоха Жуниньо и Даниел Младенов.

При поредната бърза контраатака на Лудогорец Старокин фаулира откъсващия се Иван Стоянов на границата на наказателното поле, за което беше изгонен с директен червен картон.

В добавеното време от игра бяха отстранени още Голубович и Йовов, които се сбиха и това принуди Генчев да сложи ръкавиците и да пази вратата до последния съдийски сигнал.

Мачът по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Иван Стоянов (37)

"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 55.Йордан Милиев (59-22.Дарко Тасевски), 25.Сюлейман Диамутен, 6.Орлин Старокин, 3.Сержиньо Грийн, 45.Владимир Гаджев, 19.Христо Йовов, 16.Кристовао Рамос (82-17.Даниел Младенов), 8.Тони Калво (46-10.Иван Цветков), 12.Жуниньо
Резерви: 24.Божидар Митрев, 4.Стефан Станчев, 5.Иво Иванов, 7.Даниел Димов, 22.Дарко Тасевски, 17.Даниел Младенов, 10.Иван Цветков
Треньор: Георги Иванов


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Урош Голубович, 20.Шоко (57-77.Витиня), 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 25.Йордан Минев, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 22.Мирослав Иванов (77-36.Младен Кашчелан), 23.Емил Гъргоров, 7.Михаил Александров (70-19.Димо Бакалов), 73.Иван Стоянов
Резерви: 13.Радек Петър, 4.Теро Мантула, 77.Витиня, 6.Георги Костадинов, 19.Димо Бакалов, 36.Младен Кашчелан, 27.Кристиан Кабаселе
Треньор: Ивайло Петев

София, стадион: "Георги Аспарухов"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Владимир Гаджев, Жуниньо, Христо Йовов ("Левски"); Шоко, Йордан Минев, Александър Барт, Михаил Александров, Димо Бакалов (Лудогорец)
Червени картони: Орлин Старокин (87-"Левски"), Христо Йовов (90+2-"Левски"); Урош Голубович (90+2-Лудогорец)

(през есента: Лудогорец - "Левски" 2:1)