Берое и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в драматичен мач от 22-ия кръг, игран на стадиона под Аязмото.
Давид Каядо се разписа в 25-ата минута за домакините, а гостите стигнаха до точката след попадение на Христо Златински в 89-ата минута от спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Владислав Ямуков срещу Михаил Венков. Ситуацията беше на границата на наказателното поле вдясно от вратаря Кирил Акалски, като бранителят на "смърфовете" потърси съприкосновението с противника, след което атрактивно падна на земята и спечели 11-метровия наказателен удар.

И в Стара Загора оказаха подкрепа на капитана на националния отбор и Астън Вила Стилиян Петров, който беше диагностициран с остра левкемия и започна битката в коварната болест. Играчите излязоха на стадиона под Аязмото с фланелки "Стенли, ние сме с теб", а в 19-ата минута и феновете на Берое и Локо (Пд) вдъхнаха кураж на Петров с една минута бурни аплодисменти. След това двете агитки заедно запяха химна на България, а в секторите им бяха разпънати трибагреници, както и плакати в подкрепа на Стан.

БЕРОЕ - ЛОКО (Пд) 1:1
1:0 Давид Каядо (25), 1:1 Христо Златински (89-дузпа)

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
19 - Феновете на двата отбора подкрепят капитана на националния отбор и Астън Вила Стилиян Петров. Целият стадион в Стара Загора е на крака и го аплодира. След това двете агитки заедно запяват химна на България. В сектора на Берое са разпънати български знамена.
25 - topka.jpg ГООЛ! Берое повежда с 1:0. Каядо преодоля Танко Дяков и Михаил Венков в наказателното поле и простреля вратаря Караджов.
30 - Елиаш Да Силва получава медицинска помощ, след като получи удар в носа. 
38 - Удар от границата на наказателното поле на Стефан Велев, топката минава покрай страничната греда на вратата на Локо (Пд).
45 - Добавеното време е 1 минута.
42 - Йордан Тодоров обстрелва Кирил Акалски, топката преминава покрай дясната греда на вратата на Берое.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
51 - smqna.jpg Треньорът на Локо (Пд) Емил Велев извършва първа смяна. Джереми Родригес отстъпва мястото си на Илиян Йорданов.
58 - jalt.jpg Жълт картон за Илиан Йорданов, който фаулира Владислав Ямуков.
63 - smqna.jpg Треьорът на Берое Илиан Илиев извършва първа смяна. Иван Горанов отстъпва мястото си на Тодор Христов.
67 - jalt.jpg Жълт картон за Тодор Христов за симулация. Появилият се преди малко на терена халф на Берое потърси съприкосновение с Йордан Тодоров и падна на границата на наказателното поле вляво по атаката на домакините. Съдията Вихрен Манев обаче не се подлъга.
67 - smqna.jpg Даниел Георгиев е заменен от Любомир Витанов.
69 - smqna.jpg Георги Андонов влиза на мястото на Емил Ангелов, който му връчва капитанската лента.
75 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Центриране на Сержиньо от фаул, топката стигна до наказателното поле на Берое, където беше отклонена от играч на Локо (Пд), стигна до Бенжалюн, който я изпрати в мрежата, но се оказа, че е бил в положение на засада. 
77 - jalt.jpg Жълт картон за Йордан Тодоров.
81 - jalt.jpg Жълт картон за Витанов.
88 - ДУЗПА за Локо (Пд)! Михаил Венков пада в наказателното поле на домакините, след като Владислав Ямуков леко го закачи за коляното, но това беше достатъчно на съдията Вихрен Манев да посочи бялата точка, с което вбеси публиката на Берое и всички в щаба на тима. При ситуацията защитникът на Локо (Пд) потърси контакта със съперника, след което атрактивно се тръшна на земята.
89 - topka.jpg ГОЛ! "Смърфовете" изравняват - 1:1! Христо Златински изпраща топката в долния десен ъгъл, Акалски се хвърли в обратния.
90 - jalt.jpg Жълт картон за Веселин Пенев за оспорване на съдийско решение.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Берое и Локо (Пд) завършиха 1:1.

ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Кирил Акалски, 27.Владислав Ямуков, 3.Владимир Зафиров, 13.Димитър Везалов, 28.Веселин Пенев, 16.Стефан Велев, 21.Елиаш Да Силва, 9.Иван Горанов (63-23.Тодор Христов), 77.Антонио Ливраменто, 88.Давид Каядо, 10.Емил Ангелов
Резерви: 99.Ивайло Иванов, 2.Здравко Илиев, 6.Ричард Еромоигбе, 25.Мирослав Енчев, 11.Атанас Чипилов, 23.Тодор Христов, 29.Георги Андонов
Tреньор: Илиан Илиев


ЛОКО (Пд): 12.Иван Караджов, 2.Джереми Родригес, 5.Юнес Бенжалюн, 6.Танко Дяков, 4.Михаил Венков, 23.Даниел Георгиев, 7.Йордан Тодоров, 10.Серджиньо, 16.Христо Златински, 77.Здравко Лазаров, 29.Драги Коцев
Резерви: 30.Андреа Павлов, 3.Валери Георгиев, 71.Христо Спасов, 11.Илиян Йорданов, 89.Станислав Маламов, 25.Ангел Йошев, 44.Любомир Витанов
Треньор: Емил Велев

Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Вихрен Манев
Жълти картони: Тодор Христов (Берое); Илиян Йорданов (Локо Пд)

(през есента: Локо (Пд) - Берое 4:2)