ЦСКА продължи победната си серия, надделявайки с минималното 1:0 срещу Берое на "Армията". Така "червените" събраха 51 точки и продължават да са едноличен лидер в "А" група.

В герой за ЦСКА се превърна Антон Карачанаков. Младокът наказа Берое в 28-ата минута, разписвайки се директно от пряк свободен удар от около 30 метра. Карачанаков вкара и в предишните два мача на "червените", когато също откриваше резултата с красиви попадения - при победите с 4:0 над Локо (Сф) и с 3:0 над Локо (Пд).

В началните минути на срещата и двата отбора не предприемаха сериозни атаки и действията се развиваха предимно в центъра на терена. В 9-ата Паун преодоля елегантно съперник и опита хитър пас към Мораес в предни позиции, но не се получи. Отново румънецът тормозеше защитата на Берое в 16-ата минута, когато овладя пас на Галчев, финтира съперник и стреля, но покрай дясната греда. В 22-ата Борис Галчев подаде прецизен пас към Жуниор Мораес, койото овладя и стреля, но неточно. В 25-ата минута за игра с ръка Карачанаков получи официално предупреждение от главния рефер Георги Кабаков. В 28-ата бе отсъден пряк свободен удар в полза на ЦСКА на около 30 метра от вратата на Ивайло Иванов. Зад топката застана Антон Карачанаков, който с безпощаден удар даде преднина за "армейците", прехвърляйки стената и изпращайки топката в десния ъгъл - 1:0.

В 39-ата минута Стойчо Младенов беше принуден да извърши принудителна смяна. Получилият контузия Петър Стоянов отстъпи мястото си на Антонио Томас. До края на първата част не се случи нищо интересно пред двамата вратари, като Райс Мболи се намеси безпроблемно при няколко центрирания.

В 50-ата минута Карачанаков се озова сам срещу Иванов, но стреля слабо и право в тялото на стража на гостите. В 64-ата в състава на ЦСКА бе направена втора промяна, като Паун беше заменен от мароканеца Илиас Хаддад. Две минути по-късно и в Берое беше направена смяна. Чипилов напусна, а на негово място се появи Георги Андонов.

В 80-ата минута силен изстрел на Николай Дюлгеров срещна тяло на футболист на Берое и топката излезе в корнер. В 82-ата Антонио Томас навлезе добре в наказателното поле на Берое, но не успя да комбинира със съотборник. В 87-ата пожелалият смяна Антон Карачанаков отстъпи мястото си на Александър Якимов и напусна терена под бурните овации на публиката.

След като претърпяха 11-ата си загуба от началото на първенството Илиан Илиев и момчетата му останаха с 20 точки в актива, отреждайки им 10-ото място.

Днешната победа беше пета поредна за ЦСКА в шампионата.

ЦСКА - БЕРОЕ 1:0
1:0 Антон Карачанаков (28)

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
9 - Паун преодоля лесно съперников играч и напредна в половината на Берое, опита хитър пас към Мораес, но не се получи.
16 - Паун получи добър пас по лявото крило, овладя и преодоля бранител на гостите, след което стреля неточно покрай вратата, пазена от Ивайло Иванов.
18 - Карачанаков преодолява Веселин Пенев, който го фаулира и последва пряк свободен удар за ЦСКА - вдясно на вратата на гостите.
19 - Борис Галчев центрира, но след рикошет защитата на Берое се справя.
22 - Галчев с прецизен пас подава на Жуниор Мораес зад защитата на гостите. Бразилецът стреля, но неточно.
25 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Антон Карачанаков, който умишлено си спря топката с ръка.
28 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за ЦСКА! Антон Карачанаков открива резултата със страхотно попадение. Младият нападател на "червените" изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от около 30 метра, прехвърли стената и прати топката в десния ъгъл на Ивайло Иванов.
28 - Карачанаков се разписва в трети пореден мач, след като стори това и при победите с 4:0 над Локо (Сф) и с 3:0 над Локо (Пд), като и тогава откриваше резултата.
30 - Мораес стреля от движение от границата на наказателното поле, топката излиза в аут.
39 - smqna.jpg Принудителна смяна в ЦСКА. Антонио Томас заменя Петър Стоянов.
45 - jalt.jpg Жълт картон за капитана на Берое Здравко Илиев, който фаулира Паун край тъчлинията.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - jalt.jpg Жълт картон и за румънеца Паун, който влезе остро в краката на Елиаш Да Силва.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
50 - Карачанаков се озова сам срещу Ивайло Иванов, но стреля право в тялото на вратаря.
51 - Съдията Георги Кабаков отива при Стойчо Младенов и му отправя устно предупреждение. Треньорът на ЦСКА се вбеси на няколко пъти от грубите прояви на играчи на Берое, които реферът не санкционира с картони.
55 - Емил Ангелов засича с глава центриране на Здравко Илиев, топката преминава покрай вратата на ЦСКА.
64 - smqna.jpg Паун отстъпва мястото си на Илиас Хадад.
66 - smqna.jpg Първа смяна за гостите от Стара Загора. Чипилов напуска, в игра се появява Георги Андонов.
73 - jalt.jpg Жълт картон за Хадад за нарушение срещу Ливраменто.
80 - Силен изстрел на Николай Дюлгеров, топката среща тяло на футболист на Берое, корнер за ЦСКА.
81 - Антонио Томас и Жуниор Мораес са изпуснати от защитата на гостите. Първият пробва центриране от малък ъгъл, но Ивайло Иванов се намесва блестящо и избива преди Мораес да стигне до кълбото.
87 - smqna.jpg Пожелалият смяна Антон Карачанаков отстъпва мястото си на Александър Якимов.
88 - Остър сблъсък между Везалов и Дюлгеров в централната зона на терена. И на двамата се оказва медицинска помощ.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. ЦСКА победи Берое с 1:0.

ЦСКА
92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 66.Пламен Крачунов, 25.Ангел Грънчов, 3.Адемар, 18.Борис Галчев, 22.Петър Стоянов (39-7.Антонио Томас), 26.Николай Дюлгеров, 32.Георгиан Паун (64-24.Илиас Хадад), 71.Антон Карачанаков (87-16.Александър Якимов), 10.Жуниор Мораес
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 7.Антонио Томас, 16.Александър Якимов, 23.Мартин Дечев, 24.Илиас Хадад, 14.Станислав Костов, 15.Станко Йовчев
Треньор: Стойчо Младенов

ber.jpg
БЕРОЕ: 99.Ивайло Иванов, 2.Здравко Илиев, 3.Владимир Зафиров, 13.Димитър Везалов, 28.Веселин Пенев, 16.Стефан Велев, 21.Елиаш Да Силва, 87.Антонио Ливраменто, 88.Давид Каядо, 11.Атанас Чипилов (66-29.Георги Андонов), 10.Емил Ангелов
Резерви: 12.Кирил Акалски, 25.Мирослав Енчев, 27.Владислав Ямуков, 6.Ричард Еромоигбе, 7.Слави Жеков, 17.Искрен Писаров, 29.Георги Андонов
Треньор: Илиан Илиев

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Антон Карачанаков, Здравко Илиев, Илиас Хадад (ЦСКА); Здравко Илиев (Берое)

(през есента: Берое - ЦСКА 0:1)