Черноморец (Бургас) победи с минималното 1:0 Видима-Раковски в Севлиево в мач от 20-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата реализира Яник Боли в 39-ата минута. Голът падна след като Лоривал Асис центрира, бранител на домакините закачи топката, но тя стигна до Боли, който от няколко метра с глава я изпрати в мрежата на Николай Митев.

През първата част гостите от Бургас имаха преимущество, създадоха няколко добри голови положения, но попадение така и не падаше. Нападателят на "акулите" Преслав Йорданов се оказа на два пъти на отлична позиция на няколко метра от вратата на Видима, но все не успяваше да преодолее Митев. Така се стигна до 39-ата, в която Боли даде преднина на Черноморец.

След почивката "акулите" се прибраха в собствената си половина и предимно разчитаха на контраатаки. Това позволи на избраниците на Костадин Ангелов да натиснат своя противник, но така и не успяха да разпечатат мрежата на Стоян Колев и да вземат поне точка от днешния мач.

С днешната победа Черноморец събра актив от 43 точки и заема 4-ото място във временното класиране. Положението на Видима-Раковски остава доста тежко, тъй като тимът има 13 точки и остава в зоната на изпадащите.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
6 - smqna.jpg Принудителна смяна в състава на Видима-Раковски. Получилият контузия Евгени Игнатов отстъпва мястото си на Ангел Русев.
14 - Руслан Иванов стреля над вратата на Черноморец.
17 - Атанас Дреновички стреля от малък ъгъл, Стоян Колев не е затруднен.
25 - Силен изстрел на Тодор Паланков е блокиран от бранител на домакините.
28 - Неточен удар на Пламен Кожухаров не затруднява Стоян Колев.
30 - "Акулите" пропускат да открият резултата. Преслав Йорданов комбинира с Лоривал Асис, който не успява да прати топката в опразнената врата на домакините.
34 - Цонков пусна към Преслав Йорданов, който отправи крайно неточен удар към вратата на Видима-Раковски.
40 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Бургас откриват резултата - 0:1! Яник Боли се разписва. Лоривал Асис изпълни корнер за Черноморец, бранител на Видима не успя да изчисти топката, след което тя попадна до Боли, който от близко разстояние я засече с глава и я изпрати в мрежата на домакините.
44 - Асис центрира в наказателното поле на Видима, където Преслав Йорданов се разминава с топката.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
52 - smqna.jpg Ахмед Хикмед влиза в игра за Видима-Раковски, Пламен Кожухаров напуска терена.
55 - smqna.jpg Първа смяна за гостите. Самвел Мелконян влиза на мястото на вкаралия преди почивката Яник Боли.
67 - smqna.jpg Последна смяна за домакините. Атанас Дреновички напуска, в игра се появява Цветомир Панов.
68 - Възможност за Ахмед Хикмет да изравни резултата. Той стигна до топката и стреля от малък удар, но високо над вратата.
73 - Хикмет подаде на Цветомир Панов, но той не успя да центрира добре, което доведе до фаулиране на вратаря на Черноморец.
87 - jalt.jpg Жълт картон за Цветомир Цонков от състава на гостите.
88 - jalt.jpg Капитанът на домакините Георги Стойчев репликира съдията Иван Кирилов, който му показва жълт картон.
90 - Радостин Кишишев заменя Мелконян, който по-рано влезе на смяна за гостите.
90+2 - Край на мача. Черноморец победи с 1:0 Видима-Раковски в Севлиево.

ВИДИМА-РАКОВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ 0:1
0:1 Яник Боли (40)
vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ: 69.Николай Митев, 4.Атанас Дреновички (67-25.Цветомир Панов), 5.Георги Стойчев, 6.Калин Щърков, 8.Руслан Иванов, 9.Кристиян Тафраджийски, 14.Максим Стойков, 19.Евгени Игнатов (6-15.Ангел Русев), 20.Николай Чипев, 21.Димитър Наков, 23.Пламен Кожухаров (52-10.Ахмед Хикмет)
Резерви: 16.Ивайло Василев, 7.Християн Кожухаров, 10.Ахмед Хикмет, 13.Георги Иванов, 15.Ангел Русев, 25.Цветомир Панов, 35.Михаил Минков
Треньор: Костадин Ангелов

4ernomorec.JPG
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Стоян Колев, 55.Георги Терзиев, 5.Николай Николов, 22.Цветомир Цонков, 93.Кристофър Уалембо, 6.Тодор Паланков, 8.Лоривал Асис, 9.Преслав Йорданов, 17.Крум Стоянов, 92.Аатиф Шаешуе, 94.Яник Боли (55-7.Самвел Мелконян)
Резерви: 23.Янко Георгиев, 14.Пламен Димов, 15.Венелин Филипов, 21.Борислав Балджийски, 23.Радостин Кишишев, 7.Самвел Милконян, 11.Венцислав Христов
Треньор: Димитър Димитров

Севлиево, стадион "Раковски"
Съдия: Иван Кирилов
Жълти картони: Георги Стойчев (Видима-Раковски); Цветомир Цонков (Черноморец)

(през есента: Черноморец - Видима-Раковски 4:0)