Аутсайдерът в "А" група Светкавица завърши 0:0 у дома с "Ботев" (Враца) в мач от отложения 16-и кръг, игран на стадион "Димитър Бурков" в Търговище. "Мълниите" се скъсаха да пропускат положения пред вратата на Веселин Цветковски, най-вече през второто полувреме, като по този начин за пореден път показаха, че не искат да играят в елита.

Нападателят на домакините Тихомир Кънев се превърна в антигерой за своите, след като на няколко пъти се озоваваше сам срещу стража на гостите, но така и не съумяваше да го преодолее и да вкара, с което предизвикваше гнева на публиката. В края на мача бразилецът Ели Маркес също беше изведен очи в очи срещу Цветковски, но и той не отбеляза и така селекцията на Альоша Андонов взе само точка от "Ботев" (Враца) и с 3 в актива си заема последното 16-о място в класирането. Освен това тимът на Петко Матеев пропусна отлична възможност да постигне историческа първа победа в "А" група. До момента балансът на Светкавица е 3 равенства и 16 загуби. "Ботев" (Враца) пък има 15 точки и заема 13-ото място.

В днешната среща избраниците на Антони Здравков също имаха своите положения. Близо до гола бяха Бранимир Костадинов и Иван Коконов, но топката така и не попадна в мрежата на Иван Георгиев, който имаше доста работа през първото полувреме.

Както е известно, "Ботев" (Враца) стартира с победа в "А" група, когато през есента спечели с 1:0 именно срещу Светкавица с попадение на защитника на Петър Альошев, който и днес беше на терена.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
13 - Първа голова ситуация. Нападателят на гостите Бранимир Костадинов нахлува отляво в наказателното поле на Светкавица, прехвърля Иван Георгиев, но не само него, а и вратата, изпращайки топката в аут.
19 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Петър Трифонов за нарушение срещу Бранимир Костадинов, който нахлуваше опасно в наказателното поле на домакините.
23 - Слаб удар на Ели Маркес не затруднява Цветковски.
24 - jalt.jpg Левият бек на домакините Мариян Станчев също е санкциониран с жълт картон, след като спря непозволено атака на гостите.
32 - Илия Илиев центрира от пряк свободен удар, вратарят на домакините Иван Георгиев избива, след което последва мощен удар на Иван Коконов, който обаче беше блокиран от  Антон Костадинов.
36 - jalt.jpg Жълт картон за трети футболист на Светкавица. Този път санкциониран е Славчо Шоколаров, който фаулира Лъчезар Балтанов.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
48 - Първа по-сериозна опасност пред вратата на "Ботев" (Враца). Ели Маркес подаде на Тихомир Кънев, който стреля от близко разстояние, но в аут.
51 - smqna.jpg Първа смяна за гостите. Николай Христов отстъпва мястото си на Румен Рангелов.
54 - Иван Коконов се озовава сам срещу Иван Георгиев, вратарят на Светкавица се хвърля в краката му и спасява. 
56 - Удар на Шоколаров излиза в аут.
58 - Тихомир Кънев стреля, бранител блокира удара.
59 - Далечен изстрел на Шоколаров преминава над вратата на гостите от Враца.
60 - smqna.jpg Първа смяна за домакините. Цветан Илиев отстъпва мястото си на Невен Венков.
64 - Бранимир Костадинов засича с глава центрираната топка, изпраща я на сантиметри покрай вратата на Светкавица.
66 - smqna.jpg Михаил Петров е заменен от Ивайло Раденцов в състава на "Ботев" (Враца).
72 - Тихомир Кънев подаде на Антон Костадинов, който пада в наказателното поле на гостите, но съдията Калин Людмилов не се подлъгва да даде дузпа.
77 - smqna.jpg Косьо Мирчев влиза на мястото на Илия Илиев.
78 - jalt.jpg Жълт картон за Антон Костадинов.
81 - jalt.jpg Жълт картон за Ели Маркес.
82 - Удар на Ели Маркес е уловен от стража на гостите.
83 - Тихомир Кънев е изведен сам срещу Цветковски, стреля в движение, но над вратата, вбесявайки феновете на домакините.
84 - Кънев симулира за дузпа, съдията Калин Людмилов не се подлъгва.
85 - smqna.jpg Кънев е заменен от Румен Стоянов.
86 - jalt.jpg Жълт картон за Росен Ванков от състава на "Ботев" (Враца).
87 - Нови два пропуска на домакините, Цветковски спаси последователни удари, първо на Игнат Дамянов, а след това и на Шоколаров.
89 - Ели Маркес се озова сам срещу Цветковски, но не успя да го преодолее, в крайна сметка корнер за домакините.
89 - Румен Стоянов засича с глава центрирането от ъгловия удар, Цветковски спасява.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Светкавица и "Ботев" (Враца) завършиха 0:0.

СВЕТКАВИЦА - "БОТЕВ" (Враца) 0:0

СВЕТКАВИЦА: 1.Иван Георгиев, 14.Петър Трифонов, 5.Иван Иванов, 24.Игнат Дамянов, 2.Мариян Станчев, 15.Ели Маркес, 8.Цветан Илиев (60-7.Невен Венков), 18.Антон Костадинов, 20.Калоян Цветков, 10.Славчо Шокoларов, 11.Тихомир Кънев (85-6.Румен Стоянов)
Резерви: 12.Тодор Тодоров, 6.Румен Стоянов, 7.Невен Венков, 20.Антон Недялков, 21.Емил Мартинов, 23.Христо Стамболийски, 9.Николай Вълев
Треньор: Альоша Андонов
3_4.JPG
"БОТЕВ" (Враца): 33.Веселин Цветковскир 4.Росен Ванков, 6.Тихомир Найденов, 29.Дарко Савич, 14.Петър Альошев, 23.Михаил Петров (66-21.Ивайло Раденцов), 30.Лъчезар Балтанов, 7.Илия Илиев (77-20.Константин Мирчев), 19.Николай Христов (51-27.Румен Рангелов), 17.Иван Коконов, 10.Бранимир Костадинов
Резерви: 1.Христо Митов, 8.Светослав Валериев, 13.Николай Маринов, 20.Константин Мирчев, 21.Ивайло Раденцов, 26.Асен Чалъков, 27.Румен Рангелов
Треньор: Антон Здравков

Търговище, стадион "Димитър Бурков"
Съдия: Калин Людмилов
Жълти картони: Петър Трифонов, Мариян Станчев, Славчо Шоколаров, Антон Костадинов, Ели Маркес (Светкавица); Росен Ванков ("Ботев" Враца)

(през есента: "Ботев" (Враца) - Светкавица 1:0)