ЦСКА постигна победа с 2:0 над Монтана в последния мач от програмата на 19-ия кръг на "А" група. Точни за "червените" бяха Жуниор Мораес в края на първото полувреме и Нджонго Присо в 90-ата минута. Бразилецът беше най-активният, като удари и греда, както и асистира на камерунеца, въпреки че можеше сам да отбележи втория си гол.

В 33-ата минута Мораес получава топката от Паун пред наказателното поле на Монтана, стреля по земята, но право в дясната греда. В 45-ата обаче техничарят попадна в прегръдките на съотборниците си, след като откри резултата. Защитата на Монтана сгреши при подаването на Паун отляво към Мораес, бразилецът се озова очи в очи срещу Ивайло Яначков, финтира го елегантно и реализира - 0:1. Вторият гол падна чак в 90-ата минута. Присо се разписа с първото си попадение в "А" група. Най-активният в среща Мораес преодоля играч на Монтана, пробяга над 30 метра, можеше да стреля, но реши да подаде на камерунеца, който само трябваше да добута топката в празната врата - 0:2.

Избраниците на Стойчо Младенов се представиха много слабо в днешната среща, която се игра пред малко публика на стадион "Българска армия". Атмосферата беше тягостна, тъй като привържениците продължават войната си срещу клубното ръководство и бойкотират мачовете на любимците си.

Късметът очевидно днес беше на страната на "червените", а и те само могат да благодарят на гостите, че не ги наказаха при трите открили им се ситуации пред вратата на Райс Мболи, две от които бяха 100-процентови, но като че ли играчите в синьо се уплашиха да вкарат на "армейците".

В 66-ата минута Грънчов и Бандаловски оставиха Луис Едуардо да засече с глава центрираната топка на 5-6 метра от голлинията, бразилецът обаче я прати на сантиметри покрай дясната греда. В 70-ата Владимир Мичев пък не успя да вкара, след като бившият нападател на ЦСКА Димитър Илиев го изведе очи в очи срещу Мболи. Играчът на Монтана стреля от движение, след което вратарят успя да избие с крак и да запази мрежата си суха. В 83-ата пък Мичев продължи центрираната топка към Тихомир Трифонов, който беше оставен непокрит пред Мболи, нанесе удар с глава, но право в ръцете на алжирския страж. Така избраниците на Атанас Атанасов-Орела пропиляха и третата си изгодна ситуация за отбелязване на гол.

Цяло второ полувреме Монтана игра с човек по-малко, но въпреки това не отстъпваше на "армейците". Още в 46-ата минута Даниел Гаджев фаулира грубо Станислав Костов, за което получи втори жълт и съответно червен картон. Капитанът на гостите скочи на десния глезен на младока, който веднага беше откран в болница. Костов дори се разплака, когато го качиха на носилката и го понесоха извън терена. След поредната си проява пък Гаджев се утвърждава като един от най-грубите футболисти в "А" група. За капитана на Монтана това беше четвърти червен картон от началото на сезона.

Благодарение на победата ЦСКА си върна 2-ото място, изравнявайки се по точки с вечния враг "Левски". Двата гранда имат по 42 точки и изостават с 3 от лидера Лудогорец (Разград). Тази вечер на "Армията" Монтана претърпя 9-ата си загуба от началото на първенството и остава с актив от 17 точки, който отрежда на тима на Атанас Атанасов-Орела 10-ата позиция.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Добро центриране на Борис Галчев отляво, защитник на Монтана успява да избие в ъглов удар.
8 - Паун напредна по лявото крило, стига до самата аутлиния и центрира остро по земята, но в наказателното поле на гостите Жуниор Мораес не успява да играе с топката.
15 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Даниел Гаджев. Капитанът на Монтана фаулира Жуниор Мораес.
17 - Паун организира атака на домакините, която обаче не завършва с точен удар към вратаря Ивайло Яначков.
22 - jalt.jpg Жълт картон за снажния защитник на Монтана Емил Копаранов, който спира с непозволени средства Жуниор Мораес.
28 - Галчев опитва да подаде на Присо с пас зад защитата, но твърде силно.
33 - ГРЕДА! Мораес получава топката от Паун пред наказателното поле на Монтана, стреля по земята, но право в дясната греда.
34 - Още една възможност за домакините, но и този път ударът на Мораес не влиза в мрежата на Яначков.
36 - Далечен изстрел на Николай Дюлгеров излиза в аут.
39 - Комбинация между Галчев, Костов и Мораес завърши с техничен удар на бразилеца, вратарят на гостите спасява. 
43 - Двойно подаване между Галчев и Адемар, бранителят си повежда силно топката и не успява да стреля.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за ЦСКА! Мораес открива резултата! Защитата на Монтана греши при подаването на Паун отляво към Мораес, бразилецът се озова очи в очи срещу Яначков, финтира го елегантно и реализира. 
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Смяна в състава на гостите. Иван Вълчанов отстъпва мястото си на бившия нападател на ЦСКА Димитър Кр. Илиев.
46 - 4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Изключително груба проява на капитана на Монтана Даниел Гаджев, който фаулира Станислав Костов в централната зона на терена. Халфът на гостите скочи с бутоните на десния глезен на младока, който изкрещя и започна да се превива от болка. Съотборниците му веднага се скупчиха около него и започнаха да призовават лекарите да се движат по-бързо, очевидно притеснени за състоянието на съотборника си.
47 - Костов е изнесен на носилка от терена, дори се разплака докато го вкарват към съблекалнята.
47 - За Гаджев това е четвърти червен картон от началото на сезона.
50 - smqna.jpg Антон Карачанаков влиза на мястото на Станислав Костов.
52 - Силен удар на Дюлгеров, топката минава покрай вратата.
54 - Фрапантен пропуск на Ангел Грънчов. Младокът беше изведен сам срещу Яначков, който обаче стигна пръв до топката и изчисти в тъч.
57 - Далечен изстрел на Галчев, топката прелита над вратата.
62 - smqna.jpg Мирослав Антонов влиза в игра за Монтана, Димитър Воденичаров напуска терена.
64 - Комично отиграване на Присо, който в опита си да спре топката с гърди я остави тя да премине между краката му и да излезе в тъч.
66 - Гостите пропускат отлична възможност за изравняване. Грънчов и Бандаловски оставиха Луис Едуардо да засече с глава центрираната топка на 5-6 метра от голлинията, бразилецът обаче я прати на сантиметри покрай дясната греда.
70 - Нов пропуск на гостите. Димитър Илиев изведе Владимир Мичев очи в очи срещу Мболи, играчът на Монтана стреля от движение, след което вратарят успя да избие с крак.
73 - smqna.jpg Паун отстъпва мястото си на юношата Владимир Иванов.
76 - jalt.jpg Жълт картон за Владимир Иванов.
78 - Мораес получава топката от Присо, изпраща я над вратата.
83 - Фаул за Монтана на добра позиция пред наказателното поле на ЦСКА, Мичев изпълнява, Луис Едуардо отклонява към Тихомир Трифонов, но той с глава праща топката право в ръцете на Мболи.
85 - smqna.jpg Младокът Борислав Борисов влиза в игра за Монтана, заменяйки Владимир Мичев.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90 - topka.jpg ГОЛ! 2:0 за ЦСКА! Присо се разписва и удвоява преднината на домакините. Най-активният в днешната среща Жуниор Мораес преодоля играч на Монтана, пробяга над 30 метра, можеше да стреля, но реши да подаде на камерунеца, който отбеляза на празна врата.
90+2 - smqna.jpg Присо е заменен от Александър Якимов.
90+3 - Край на мача. ЦСКА победи Монтана с 2:0.

ЦСКА - МОНТАНА 2:0
1:0 Жуниор Мораес (45), 2:0 Джонго Присо (90)
 
ЦСКА: 92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 22.Петър Стоянов, 25.Ангел Грънчов, 3.Адемар, 18.Борис Галчев, 26.Николай Дюлгеров, 14.Станислав Костов (50-71.Антон Карачанаков), 32.Георгиан Паун (73-31.Владимир Иванов), 99.Нджонго Присо (90+2-16.Александър Якимов), 10.Жуниор Мораес
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 16.Александър Якимов, 23.Мартин Дечев, 31.Владимир Иванов, 15.Станко Йовчев, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов



МОНТАНА: 23.Ивайло Яначков, 2.Георги Мечечиев, 3.Емил Копаранов, 6.Тихомир Трифонов, 8.Димитър В. Илиев, 21.Даниел Гаджев, 14.Антон Личков, 16.Владимир Мичев (85-5.Борислав Борисов), 20.Иван Вълчанов (46-17.Димитър Кр. Илиев), 9.Луис Едуардо, 10.Димитър Воденичаров (62-19.Мирослав Антонов)
Резерви: 1.Атанас Аршинков, 4.Мартин Сечков, 7.Йордан Тодоров, 13.Дебое Борис, 17.Димитър кр. Илиев, 19.Мирослав Антонов, 5.Борислав Борисов
Треньор: Атанас Атанасов

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Владимир Иванов (ЦСКА); Даниел Гаджев, Емил Копаранов (Монтана)
Червен картон: Даниел Гаджев (46-Монтана)

(през есента: Монтана - ЦСКА 0:5)