Черноморец и Берое изиграха изключително драматичен мач на стадион "Лазур" в Бургас, завършил без победител - 2:2. Изравнителното попадение за "акулите" падна чак в 94-ата минута, когато точен беше Лоривал Асис.

Още в 11-ата гостите от Стара Загора поведоха в резултата чрез Димитър Везалов, който пък в 53-ата минута удари без топка Асис и беше изгонен от съдията Атанас Димитров. Реферът от Сливен не се представи много убедително с ръководенето на мача и почти през цялото време беше атакуван и от двете скамейки. Най-много претенции имаха "акулите", след като два техни гола не бяха зачетени заради засади. Домакините изразиха претенции и за дузпа малко преди почивката, когато Елиаш Да Силва игра с ръка в наказателното си поле, но съдията си затвори очите.

В 62-ата Давид Каядо удвои преднината на Берое с далечен изстрел, а в 83-ата Черноморец намали на 1:2 чрез Венцислав Христов. Малко по-късно Преслав Йорданов се разписа с глава, но попадението не беше зачетено заради засада. Това решение на съдията още повече вбеси Димитър Димитров-Херо, който едва беше удържан да не нахлиу на терена. Спецът беше изгонен от Атанас Димитров заради протестите си, но не се качи на трибуните, а остана в тунела. Масираният натиск на домакините в заключителните минути даде резултат и в 94-ата минута Асис оформи крайното 2:2.

В 85-ата обаче гостите от Стара Загора пропиляха отлична ситуация за трети гол, с който щяха да решат крайния изход от двубоя. Емил Ангелов беше изведен в наказателното поле на домакините от Милен Танев, но озовал се сам срещу Стоян Колев не успя да го преодолее.

След равенството Черноморец си върна 4-ото място, като има актив от 37 точки, с колкото е и Литекс, победил по-рано днес Славия с 1:0. Берое пък заема 12-ата позиция с 16 точки.

ЧЕРНОМОРЕЦ - БЕРОЕ 2:2
0:1 Димитър Везалов (11), 0:2 Давид Каядо (62), 1:2 Венцислав Христов (83), 2:2 Лоривал Асис (90+4)

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Нападателят на Черноморец Яник Боли пада в наказателното поле на Берое за дузпа, но съдията Атанас Димитров не се подлъгва. При ситуацията Ваня Джаферович получи контузия.
11 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Стара Загора повеждат в резултата - 0:1! Давид Каядо центрира от фаул, включилият се в атака защитник Димитър Везалов засича топката с глава и я изпраща в мрежата на домакините. 
14 - Джаферович показва, че иска смяна. Капитанът на Берое очевидно не може да продължи срещата заради травмата, която получи в 4-ата минута.
15 - smqna.jpg Хърватският защитник е заменен от Владимир Зафиров. Капитанската лента вече е на ръката на Здравко Илиев.
22 - Далечен изстрел на Стефан Велев, Стоян Колев лови топката.
28 - Центриране към Боли в наказателното поле на гостите, нападателят на домакините засича с глава, топката прелита покрай вратата.
29 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Елиаш Да Силва от състава на Берое.
37 - jalt.jpg Жълт картон за Стефан Велев.
44 - Претенции на домакините за игра с ръка на Елиаш Да Силва в наказателното поле на Берое след центриране от корнер. Атанас Димитров обаче дава знак играта да продължи. Претенциите на "акулите" за дузпа не са уважени от рефера, Димитър Димитров-Херо реагира гневно на решението на съдията.
43 - Опит за далечно центиране на Здравко Илиев към Емил Ангелов, нападателят на Берое е изпреварен от Стоян Колев, който лови топката.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Херо извършва две смени. Самвел Малконян е заменен от Преслав Йорданов, а Радостин Кишишев от Димитър Телкийски.
51 - jalt.jpg Жълт картон за Антонио Ливраменто.
53 - 4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Авторът на попадението за Берое Димитър Везалов е изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Лоривал Асис.
59 - smqna.jpg Антонио Ливраменто в заменен от Ричард Еромоигбе.
62 - topka.jpg ГОЛ! Втори гол за Берое - 0:2! Давид Каядо се разписва с топовен изстрел от далечна дистанция.
65 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Шаешу бележи за Черноморец, но попадението е отменено заради засада. Никой от домакините не протестира.
65 - smqna.jpg Херо извършва последната си смяна. Яник Боли отстъпва мястото си на Венцислав Христов.
73 - jalt.jpg Вратарят на Берое Ивайло Иванов бави играта, за което получава жълт картон.
74 - Шаешуе стреля, топката преминава над вратата на Берое.
74 - smqna.jpg Последна смяна за Берое. Милен Танев заменя Елиаш Да Силва.
81 - Давид Каядо напредва към вратата на домакините и стреля, но високо над напречната греда.
83 - topka.jpg ГОЛ! "Акулите" намаляват резултата - 1:2! Появилият се на смяна Венцислав Христов е точен, след като беше изведен с дълъг пас отдясно, навлезе мощно в наказателното поле на Берое и с удар по диагонала реализира.
85 - Пропуск на Емил Ангелов.
Бабангида беше изведен от Милен Танев в наказателното поле на домакините, нападателят на Берое остана сам срещу Стоян Колев, но стреля покрай вратата в аут.
86 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Преслав Йорданов бележи с глава, засичайки центрираната топка. Попадението обаче не е зачетено заради засада. "Акулите" бурно протестират. Херо едва е удържан да не нахлие на терена.
89 - 4erven.jpg Херо е изгонен от резервната скамейка за протестите си срещу съдията Атанас Димитров.
90 - Иво Иванов лови удар на Шаешуе.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+1 - Удар на Венцислав Христов е спасен от стража на Берое.
90+4 - topka.jpg ГОЛ! "Акулите" изравняват - 2:2! Лоривал Асис бележи след далечно центриране, при което беше изведен очи в очи срещу Ивайло Иванов.
90+5 - Край на мача. Черноморец и Берое завършиха 2:2.

4ernomorec.JPG
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Стоян Колев, 93.Кристофър Уалембо, 14.Пламен Димов, 5.Николай Николов, 37.Жереми Фо-Поре, 25.Радостин Кишишев (46-31.Димитър Телкийски), 6.Тодор Паланков, 7.Самвел Мелконян (46-9.Преслав Йорданов), 8.Лоривал Асис, 92.Аатиф Шаешуе, 94.Яник Боли (65-11.Венцислав Христов)
Резерви: 23.Янко Георгиев, 15.Венелин Филипов, 21.Борислав Балджийски, 31.Димитър Телкийски, 20.Яни Пехливанов, 11.Венцислав Христов, 9.Преслав Йорданов
Треньор: Димитър Димитров

ber.jpg
БЕРОЕ: 99.Ивайло Иванов, 2.Здравко Илиев, 13.Димитър Везалов, 5.Ваня Джаферович (15-3.Владимир Зафиров), 18.Дюдоне Овона, 21.Елиаш Да Силва (74-71.Милен Танев), 16.Стефан Велев, 17.Искрен Писаров, 77.Антонио Ливраменто (59-6.Ричард Еромоигбе), 88.Давид Каядо, 10.Емил Ангелов
Резерви:
12.Кирил Акалски, 3.Владимир Зафиров, 6.Ричард Еромоигбе, 71.Милен Танев, 23.Тодор Христов, 9.Иван Горанов, 8.Рангел Абушев
Треньор: Илиан Илиев

Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Атанас Димитров
Жълти картони: Елиаш Да Силва, Стефан Велев, Антонио Ливраменто, Ивайло Иванов (Берое)
Червен картон: Димитър Везалов (53-Берое)

(през есента: Берое - Черноморец 1:2)