Аутсайдерът в "А" група Видима-Раковски постигна изненадваща победа с 1:0 при гостуването на Локомотив (София) в първата среща от програмата на 19-ия кръг на шампионата. Единственото попадение в двубоя реализира появилият се на смяна Димитър Наков в 81-ата минута, когато се възползва от центриране от фаул и от близко разстояние с десния крак прати топката в мрежата на Валентин Галев.

Късметът днес безспорно беше на страната на стража на Локо (Сф), който след попадението можеше да бъде наказан в още две ситуации. Кристиян Тафраджийски и Евгени Игнатов се озоваваха очи в очи срещу Галев, но така и не успяха да го преодолеят. Гостите от Севлиево тотално надиграха "железничарите" в последните 15-ина минути на двубоя и напълно заслужено си тръгнаха от "Надежда" като победители. В 62-ата минута от Видима дори претендираха за дузпа, която съдията Никола Попов можеше да отсъди, но не го стори. Кристиян Тафраджийски беше повален от игралият до скоро в тима от Севлиево Александър Бранеков в наказателното поле на Локо (Сф), но реферът остана безмълвен, с което вбеси всички от гостуващия тим. Този момент обаче не сломи момчетата на Костадин Ангелов, които започнаха по-често да поглеждат към вратата на "железничарите" и в крайна сметка трудът им беше възнаграден.

Мачът беше предшестван от редица комични ситуации, като започна с 10-минутно закъснение заради организационни проблеми. Първо беше обявено с табела пред централния сектор на стадиона в "Надежда", че няма да бъде допускана публика на двубоя и той ще се играе пред празни трибуни. Босът на Локо (Сф) Николай Гигов обаче се намеси и спаси положението. Така близо хилядата привърженици на "железничарите" бяха пуснати вътре в стадиона. Феновете обаче останаха разочаровани от безидейната игра на любимците си, които се представиха доста слабо срещу добре подредената селекция на Костадин Ангелов.

За тима от Севлиево това е едва трета победа от началото на сезона. С успеха в надежда Видима-Раковски направи важна крачка към спасението в "А" група. Лаптопа и момчетата му вече имат 13 точки в актива си и са само на 1 зад заемащия 13-ото място "Ботев" (Враца), който в неделя домакинства на запътилия се към шампионската титла "Левски".

След днешното изненадващо поражение пък Локо (Сф) остана само на 3 точки от зоната на изпадащите, а в следващия кръг на "железничарите" предстои тежко гостуване на ЦСКА. Селекцията на Антон Велков заема 11-ото място с актив от 16 точки.

Срещата по минути
* Началото на двубоя се бави. Малко след 15:30 часа футболистите на двата отбора все още не са се появили на терена.
1 - svirkata.jpg Начало на мача. Срещата започна с 10-минутно закъснение.
6 - Удар на Даниел Пеев, топката се отбива в бранител и излиза в корнер.
9 - Пеев хитро пропусна кълбото за връхлитащия Младен Стоев, Маджо обаче стреля право в ръцете на вратаря на Видима-Раковски Ивайло Василев.
11 - Далечен шут на Николай Чипев не затруднява Валентин Галев.
13 - Атанас Дреновички влиза остро в краката на Кристиян Добрев, но се разминава с устно предупреждение, отправено му от съдията Никола  Попов.
22 - Младен Стоев центрира в наказателното поле на гостите от Севлиево, Ивайло Василев лови топката.
25 - Пеев се озовава на изгодна позиция след подаване на Манчев, Ивайло Василев обаче внимава, излиза и хваща топката.
26 - Калин Щърков извежда Християн Кожухаров, който стреля над вратата на домакините.
35 - Преминалият от Видима-Раковски в Локо (Сф) тази зима Александър Бранеков надскочи всички в наказателното поле на гостите след центриране от корнер, върна с глава топката от далечната греда, но нямаше кой да я засече пред опразнената врата на Ивайло Василев, Самет Ашимов се намесва и я изчиства в предни позиции.
38 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Мартин Димитров от състава на домакините за нарушение в централната зона на терена.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Треньорът на Локо (Сф) Антон Велков извършва първа смяна. Мястото на Мартин Димитров заема Марчо Дафчев.
51 - Кристиян Добрев засича с глава центрираната от корнер топка, изпраща я в аут.
52 - smqna.jpg Първа смяна за гостите. Костадин Ангелов пуска в игра Евгени Игнатов, Милен Тонев.
54 - jalt.jpg Жълт картон за Калин Щърков, който фаулира Мирослав Коев.
58 - smqna.jpg Георги Иванов влиза в игра за Видима-Раковски, Християн Кожухаров напуска терена.
60 - smqna.jpg Антон Велков също извършва втората си смяна. Борис Кондев заменя Александър Манолов.
62 - Гостите претендират за дузпа! Единоборство между Тафраджийски и Бранеков, нападателят на Видима пада на тревата след съприкосновението си с играча на домакините, съдията Никола Попов обаче не посочва бялата точка, което изнервя всички от гостуващия тим.
71 - Борис Кондев получава топката на изгодна позиция в наказателното поле на гостите, но вместо да стреля пробва изключително неточен пас назад към свой съотборник.
72 - jalt.jpg Жълт картон за Атанас Дреновички, който фаулира Манчев.
73 - jalt.jpg Жълт картон и за халфа на Локо (Сф) Юлиян Петков.
76 - jalt.jpg Защитникът на "железничарите" Илиян Гаров също е санкциониран с жълт картон от съдията Никола Попов.
78 - smqna.jpg Последна смяна за гостите. Георги Стойчев напуска играта, Димитър Наков влиза на терена.
81 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Севлиево повеждат в резултата - 0:1! Появилият се на смяна Димитър Наков се разписва, засичайки центрираната от фаул топка.
82 - Кристиян Тафраджийски се озова сам срещу Галев, но не успя да го преодолее и да удвои преднината на Видима-Раковски.
83 - smqna.jpg Последна смяна за "железничарите". Манчев отстъпва мястото си на Антонио Павлов.
86 - jalt.jpg Кристиян Тафраджийски симулира за дузпа, за което получава жълт картон.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+2 - Още един фрапантен пропуск на гостите. Евгени Игнатов се озова очи в очи срещу Галев, но не успя да го преодолее.
90+4 - Край на мача. Локо (Сф) падна с 0:1 от Видима.

ЛОКО (Сф) - ВИДИМА-РАКОВСКИ 0:1
0:1 Димитър Наков (81)
sf1.jpg
ЛОКОМОТИВ (Сф): 84.Валентин Галев, 18.Мирослав Коев, 25.Илиян Гаров, 11.Кристиян Добрев, 6.Александър Бранеков, 13.Юлиян Петков, 16.Мартин Димитров (46-10.Марчо Дафчев), 8.Александър Манолов (60-29.Борис Кондев), 77.Даниел Пеев, 90.Младен Стоев, 19.Владимир Манчев (83-9.Антонио Павлов)
Резерви: 33.Емил Михайлов, 3.Йордан Върбанов, 2.Костадин Велков, 10.Марчо Дафчев, 29.Борис Кондев, 22.Павел Петков, 9.Антонио Павлов
Треньор: Антон Велков
vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ: 16.Ивайло Василев, 4.Атанас Дреновички, 5.Георги Стойчев (78-21.Димитър Наков), 3.Самет Ашимов, 6.Калин Щърков, 14.Максим Стойков, 23.Пламен Кожухаров, 20.Николай Чипев, 18.Милен Тонев (52-19.Евгени Иванов), 7.Християн Кожухаров (58-13.Георги Иванов), 9.Кристиян Тафраджийски
Резерви: 69.Николай Митев, 21.Димитър Наков, 13.Георги Иванов, 8.Руслан Иванов, 10.Ахмед Хикмет, 19.Евгени Игнатов, 15.Ангел Русев
Треньор: Костадин Ангелов

София, стадион "Локомотив"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Мартин Димитров, Юлиян Петков, Илиян Гаров (Локо Сф); Калин Щърков, Атанас Дреновички, Кристиян Тафраджийски (Видима-Раковски)

(през есента: Видима-Раковски - Локо (Сф) 2:2)