Черно море победи с минималното 1:0 "Ботев" (Враца) в последния мач от 18-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в двубоя реализира капитанът на "моряците" Георги Илиев в 69-ата минута. Така халфът отпразнува 150-ия си мач в "А" група с попадение, което се оказа достатъчно за селекцията на Стефан Генов да се поздрави с успеха.

За Черно море това беше осма победа от началото на първенството, а след нея тимът събра 28 точки в актива си и остава на 8-ото място във временното класиране. "Моряците" изостават с 2 точки от седмия Локомотив (Пловдив). "Ботев" (Враца) пък претърпя 9-ата си загуба от началото на сезона в "А" група и с 14 точки в актива си заема 13-ата позиция.

В днешната среща "моряците" не задоволиха с представянето си в атака. Звездата Ермес Паломино почти не играеше с топката и логично беше първата смяна, която Стефан Генов предприе. Мястото на венецуелеца зае Мирослав Манолов в 62-ата минута, но и той не успя да порази вратата на гостите от Враца, които се отбраняваха доста успешно при гостуването на "Тича". С няколко фрапантни пропуска през първото полувреме се отчете Георги Божилов.

Мина и час игра, а гол все още не падаше. Нулевото равенство изнервяше публиката на домакините, която негодуваше от факта, че резулатът не се променя. В 69-ата минута обаче трибуните на "Тича" изригнаха. Капитанът Георги Илиев засече опит за изстрел на Георги Божилов, като в крайна сметка топката спря в мрежата на Веселин Цветковски - 1:0.

По-рано Бранимир Костадинов пропусна да вкара за гостите, за които с пропуск се отчете и Иван Коконов.

В 82-ата минута "моряците" вкараха и втори гол, но той не беше зачетен, тъй като шутът на Дончо Атанасов се отклони в тялото на негов съотборник, който обаче беше в положение на засада. Така Черно море запази крехкия си аванс до последния съдийски сигнал и се поздрави с трите точки.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
5 - Пряк свободен удар за "Ботев" (Враца), Лъчезар Балтанов изпълнява право в стената.
10 - Венецуелският халф на Черно море Марлон Фернандес отправя крайно неточен изстрел към вратата на гостите от Враца.
14 - Илия Илиев изпълни последователно два корнера, при които не беше създадена опасност пред вратата на домакините.
24 - Първа добра възможност за Черно море. Домакините организираха бърза атака, топката беше центрирана отдясно в наказателното поле на "Ботев", където Дончо Атанасов я овладя и стреля от малък ъгъл, но в аут.
28 - Георги Божилов отправя неточен удар към вратата на гостите.
32 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го бранителят на Черно море Росен Колев. Младежкият национал фаулира Светослав Валериев.
35 - Пропуск на Божлов, който нахлу на скорост в наказателното поле на гостите, стреля, но покрай вратата. 
39 - jalt.jpg Жълт картон за Иван Коконов за нарушение срещу Александър Александров в близост до тъчлинията.
42 - Нов пропуск на Божилов. Дончо Атанасов центрира остро в наказателното поле на гостите, където защитник отклони топката към Божилов, но той не успя да играе с нея и последва корнер за домакините.
44 - Нова възможност за Черно море, Фернандес свали топката към Георги Илиев, капитанът стреля, но право в ръцете на Веселин Цветковски.
45 - Първи удар към вратата на домакините, Петър Денчев лови топката без проблем.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме. 

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
48 - Удар на Самуел Камазола е уловен от стража на "Ботев" (Враца) Веселин Цветковски.
56 - Атака на гостите, Иван Коконов центрира отляво по земя в наказателното поле на домакините, но Денчев се намесва отлично и лови пред краката на връхлитащия Бранимир Костадинов.
57 - jalt.jpg Жълт картон за Тихомир Найденов от състава на гостите.
62 - smqna.jpg Първа смяна в състава на Черно море. Мирослав Манолов влиза в игра, представилият се много слабо Ермес Паломино напуска терена.
69 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Черно море! Георги Илиев бележи за Черно море, след като се измъкна зад гърба на защитата на "Ботев" и реализира в опразнената врата.
72 - jalt.jpg Жълт картон за Дарко Савич.
74 - smqna.jpg Валериев е заменен от Румен Рангелов.
76 - smqna.jpg Камазола е сменен от Симеон Симеонов.
80 - smqna.jpg Георги Божилов отстъпва мястото си на Живко Атанасов.
82 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Дончо Атансов бележи, но страничният съдия маркира засада, защото топката се отклони в играч на "моряците", който беше зад защитата на гостите.
83 - smqna.jpg Асен Чалъков влиза в игра за гостите от Враца, Николай Николов напуска терена.
83 - jalt.jpg Още при появата си Чалъков протестира срещу съдийско отсъждане, за което получава жълт картон.
84 - smqna.jpg Илия Илиев отстъпва мястото си на Косьо Мирчев.
89 - Неточно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Лъчезар Балтанов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Черно море победи "Ботев" (Враца) с 1:0.

ЧЕРНО МОРЕ - "БОТЕВ" (Враца) 1:0
1:0 Георги Илиев (69)

ЧЕРНО МОРЕ: 1.Петър Денчев, 25.Сашо Александров, 15.Александър Александров, 55.Росен Колев, 18.Ивелин Янев, 21.Георги Илиев, 5.Самуел Камазола (76-23.Симеон Симеонов), 14.Георги Божилов (80-91.Живко Атанасов), 86.Марлон Фернандес, 8.Дончо Атанасов, 9.Ермес Паломино (62-10.Мирослав Манолов)
Резерви: 22.Пламен Колев, 91.Живко Атанасов, 19.Християн Попов, 23.Симеон Симеонов, 13.Илиян Капитанов, 90.Румен Николов, 10.Мирослав Манолов
Треньор: Стефан Генов
3_4.JPG
"БОТЕВ" (Враца): 33.Веселин Цветковски, 18.Дарко Савич, 5.Николай Николов (83-26.Асен Чалъков), 7.Антон Петров, 4.Росен Ванков, 6.Тихомир Найденов, 15.Илия Илиев (84-20.Константин Мирчев), 17.Иван Коконов, 8.Светослав Валериев (74-27.Румен Рангелов), 9.Лъчезар Балтанов, 10.Бранимир Костадинов
Резерви: 1.Христо Митов, 24.Николай Владинов, 14.Михаил Петров, 20.Константин Мирчев, 26.Асен Чалъков, 21.Ивайло Раденцов, 27.Румен Рангелов
Треньор:
Антони Здравков 

Варна, стадион "Тича"
Съдия: Стоян Денев
Жълти картони: Росен Колев (Черно море); Иван Коконов, Тихомир Найденов, Дарко Савич, Асен Чалъков ("Ботев" Враца)

(през есента: "Ботев" (Враца) - Черно море 0:1)