Треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров благодари на всички за подкрепата и каза след победата с 2:0 над "Левски", че днес се чувства най-щастливият човек на света. След успеха над бившия си тим Херо поздрави играчите си, както и тези на противника. Димитров обаче направи още нещо, което рядко се вижда по футболните терени. Със сълзи на очи Херо отиде пред сектора с агитката на "Левски", сложи ръка на сърцето си и се поклони.

Жестът му трогна запалянковците на "сините", които бурно скандираха името му и мощно го аплодираха. Още по време на мача агитката на гостуващия отбор разпъна транспарант: "Херо, бори се, още много битки ще спечелиш!". Публиката на Черноморец също подкрепи Димитров, който във вторник пътува за Виена, където започва тежка битка с коварна болест. Всички от сърце му желаем успех и искаме да спечели и този мач, който е най-важният в живота му.

Преди започването на срещата с "Левски" играчите на Черноморец излязоха на терена с фланелки с надпис: "Херо, ние сме с теб!". След мача всеки един от футболистите се разписа върху една от тях, а Димитров заяви прочувствен на пресконференцията си, че ще си я сложи в рамка. 

"Този мач беше много специален за мен. Аз съм най-щастливият човек след този мач. Футболистите ми са главните виновници за радостта ми. Няма да забравя тези мигове, които преживях в последните дни. Благодаря на всички за подкрепата", заяви Херо.

"Надиграхме "Левски" с по-голямата амбиция, с по-голямото желание. Бяхме изключителни в тактическо отношение. Благодаря на играчите, на феновете, на ръководството. Те ми помагат в трудните за мен дни", продължи спецът.

"Във вторник заминавам за Австрия и започвам химиотерапия, която ще продължи два дни. За следващия мач с "Ботев" (Враца) няма да бъда тук, тъй като се връщам в петък. Помощниците ми ще водят Черноморец. Убеден съм, че ще спечелим и във Враца. Благодаря на всички хора, които ми оказаха морална подкрепа. Това за мен значи много", каза още Димитър Димитров.

"Емоционално съм свързан с феновете на "Левски". Трябваше да им благодаря", обясни случилото се след мача Херо.