България иска да вземе Красимир Балъков като селекционер на националния отбор за квалификациите за Мондиал 2014. 
 
Няколко дни след загубата на “лъвовете” с 1:3 от Швейцария делегация на БФС, предвождана от Борислав Михайлов, е пристигнала в Сплит и е разговаряла с Красимир Балъков за възможността да застане начело на националите. Хората от футболната ни централа са присъствали на вчерашното дерби с Динамо (Загреб)(1:1).
 
Ръководството на Хайдук (Сплит) е информирано за срещата и е останало шокирано от проведените преговори. Босовете на тима от Сплит са решени да задържат Балъков като треньор на отбора.
 
“Не съм разговарял за селекционерския пост на България. Михайлов дойде в Хърватия, но говорихме по други теми”, опита да избяга от темата Балъков пред в. “Вечерни лист”.
 
Има вероятност Бала да поеме националния отбор чак от следващото лято, когато ще бъде приключил сезонът в Хърватия. Националният отбор на България няма да играе на Евро 2012 и няма сериозни ангажименти до есента, когато започват квалификациите за Мондиал 2014.
 
Наскоро бившият национален селекционер и екстреньор на Хайдук Иван Вуцов обяви, че рано или късно Красимир Балъков ще поеме “лъвовете”.
 
Вестник “Слободна Далмация” припомня, че вече има прецедент с треньор, който е бил начело на Хайдук (Сплит) и национален селекционер на друга държава. Това е Блаж Слишкович, който водеше едновременно тима от Хърватската Ривиера и Босна и Херцеговина.
 
Както е известно, асистентът на Лотар Матеус в представителния тим на България Илия Груев работи като помощник-треньор на Красимир Балъков в Хайдук./БЛИЦ