Ако вече сте се научили как да готвите пилешки гърди, бутчета или крила, тогава трябва да избягвате най-често срещаните грешки. Те могат значително да развалят полезните качества на храната. Ето защо, за да не прахосате пилешко месо, слушайте нашите съвети. Трябва да избягвате следното.

Опасно е да се мие пилето

Няма нужда да се измива пилето, особено ако ще го печете или варите. Най-вероятно върху суровата кожа има много бактерии. След измиване те няма да бъдат унищожени, а само разпръснати из целия корпус и кухня, кухненски прибори, маса и мивка. Този процес се нарича аерозолизация. Това може да повлияе неблагоприятно на храносмилането или да допринесе факта, че пилето ще се развали много по-бързо.

Кои са останалите грешки, които допускаме при готвенето на пиле, четете в zdrave.to