Безсънието е доста неприятно преживяване, особено след като често не можете да откриете правилния медикамент. Според американските учени, почти всеки човек е избирал марихуаната за лечение на своето безсъние и дори не е подозирал, че съставките като донабинол и маринол са отговорни за лекия сън, пише men.hotnews.bg.
Ето защо и мнозина търсят медицинското предписание на марихуаната, която би могла да помогне за по-сериозните проблеми. Има само една подробност, канабисът може да действа доста разнообразно върху всеки и не може да бъде описан конкретно. Изследователите все пак са провели няколко теста и са установили, че при употребата на канабис се удължава и най-дълбокият сън.

И това е интересно: Есенната депресия ни докарва повишен апетит - четете тази и още полезни новини на zdrave.to

Това е положителната черта, а отрицателната е, че след премахването или намаляването на канабиса, сънят се връща в старото влошено състояние или генерално влошава всичко. Около 65% от американските консуматори признават, че пушат марихуана заради безсъние и хронични болки. Единственото притеснение, което дори не е потвърдено, е, че след време това може да се превърне в злоупотреба с марихуана.

Американското правителство продължава да отхвърля всякакви медицински качества на марихуаната поради липса на доказателства, докато университетът в Мисисипи започва разглеждане и изследване на лекия наркотик, който би могъл евентуално да помогне за ориентирането или отглеждането на въпросното растение за максимален ефект!