Детоксикацията представлява отстраняване на токсините от тялото. Със сигурност имате нужда от детоксикация, ако страдате от запек, подуване на корема, колит и други чревни проблеми, ако е затруднена чернодробната функция, при жлъчна дискинезия, нарушена обмяна на веществата, наднормено тегло, блед, сивеещ или пожълтял цвят на лицето, хроничната умора и стрес, целулит, кожни проблеми, алергии.

Детоксикацията трябва да се извършва под наблюдение на лекар, ако имате захарен диабет, безвкусен диабет, ниско кръвно налягане, ниска кръвна захар, хипотиреоидизъм или тиреотоксикоза. Детоксикацията включва пречистване на червата, кръвта и кръвоносните съдове, кожата и черния дроб.

Основно детоксикацията в домашни условия е насочена към прочистването на червата, защото чрез тях организмът се освобождава от ненужните продукти от обмяната на веществата и едновременно с това там става абсорбцията на хранителните вещества. С годините се натрупват токсини по стените на червата, те преминават в кръвта и водят до интоксикация на други органи, дори на целия организъм.

Кои храни са отличен начин за детоксикация на дебелото черво, черния дроб и други системи на тялото четете в най-полезния сайт Zdrave.to.