С годините в организма на човек се наблюдават значителни промени. Ето защо възрастните хора трябва много внимателно да се отнасят към избора на лекарства, борба с наднорменото тегло, промяна в начина на хранене, “почистване” на организма и т.н.
Предлагаме на по-възрастните хора три начина за изчистване на организма. Те не са агресивни, а щадящи, безопасни, прости и достъпни.

Накиснете през нощта ориз в тенджера, а на сутринта излейте водата (тя трябва да е мътна) и напълнете прясна вода. Поставете съда на бавен огън. Изчакайте да кипне и бързо отстранете тенджерата от котлона. Изцедете водата и изплакнете ориза в сито под течаща вода. Процедурата с наливането на прясна вода в ориза и загряването трябва да се повтори три пъти. Оризът за пречистване на тялото е готов.

Начин на употреба
Сутрин на празен стомах яжте по 1 супена лъжица от приготвения ориз. След това не яжте и не пийте нищо в продължение на 3-4 часа. Пълният курс на пречистване е месец и половина. Това е точно периодът, през който дългогодишните отлагания на шлаки ще се изхвърлят от организма.
За да увеличите положителния ефект, можете да изяждате и по една супена лъжица ориз вечер, като я добавяте към овесени ядки със сушени кайсии. Възрастните хора, които са приложили тази рецепта за самоочистване на тялото с ориз, единодушно заявяват, че в края на курса са се чувствали много по-весели и по-млади. На практика при всички тях телесното тегло се е нормализирало.

Останалите рецепти четете в най-полезния здравен сайт zdrave.to