Има много продукти и техники за оформяне на косата, които могат да я подхранят и да променят обема, формата и размера й. Тенденцията днес е къдравата коса.

Във фризьорските салони използват процедури и продукти, които увреждат косъма и поради тази причина, трябва да се разчита на естествени продукти.

Ананасът може да направи косата Ви къдрава и се грижи много добре за нея, ако е суха. Това се дължи на мощните ензими, които съдържа, които могат да подобрят здравината на косъма, правейки го да здрав и лъскав. 

И това е интересно - Сокът от ананас има имуностимулиращо действие - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Съставки: 
1 литър вода;
Ананас черупки;
1 бутилка спрей.

Как се подготвя: 
Вземете една тенджера и поставете в нея вода. Оставете я да ври и след това добавете кората на ананаса. След това, намалете температурата и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Нека да се охлади и след това прецедете течността, след което я поставя в спрей бутилка. Измийте косата си както обикновено правите и нанесете сместа върху влажна коса. Оставете средството да действа известно време, след което трябва да изплакнете косата си. Процедурата трябва да се повтаря 4 пъти седмично. В един момент Вие ще получите невероятни къдрици.