Не сте и предполагали как може да ви излекува вкусната домашна пилешка супа. Затова със сигурност след прочита на следващите редове ще останете доволни и обнадеждени.
Доверието във вълшебните свойства на топлата пилешка супа цари по целия свят – в Азия и САЩ, в Русия и в Африка. Установено е, че тя помага при редица здравословни проблеми.

При хрема
Според американски учени пилешката супа спира развитието на инфекции на горните дихателни пътища. Съдържащите се в нея вещества лекуват възпаленията в носа, гърлото и белите дробове. Затова е добре първо да вдишаме горещата пара и после да си хапнем от супата. Ароматните вещества активират отделянето на секрети. Освен това благодарение на високото съдържание на цинк пилешката супа подсилва имунната система. Цинкът съкращава времето на настинката с около три дни. Парата повишава температурата в дихателните пътища и вирусите не могат да се разпространяват бързо.

Понижава кръвното налягане

Японски изследователи пък са открили, че белтъчините в пилешкото имат подобно действие като това на лекарствата, понижаващи кръвното.

Бори се със стреса
Пилешката супа ни помага да се почувстваме по-добре – и то дори само като държим в ръце чашата топъл бульон. Доказано е в много експери¬менти. Топлината подобрява настроението ни. Освен това всеки човек свързва супата с приятни спомени, а това води до отпускане на нервите. Затова, ако се чувствате под стрес, направете си една чаша разтворим пилешки бульон. Вземете я в ръце и се наслаждавайте на съвсем малки глътки.

Останалите ползи от пилешката супа четете в най-добрия здравен сайт zdrave.to