Есента дойде и заедно с нея се появиха първите признаци на депресия - меланхолия, скука и тъга. Ако се чувствате така, то тогава тази статия определено е за вас. Прочетете как да се справите с това състояние. Ето 7-те най-ефективни начина.

Първо, порадвайте се на всеки останал лъч слънчева светлина. Заради по-често облачните дни тези мигове са малко, но ги има. Милувката на слънцето определеное повод за усмивката ви. Също така станете по-рано от обикновено - това ще ви позволи да хванете по-полезната слънчева светлина.

На второ място, в никой случай не започвайте диета, особено нова. През есента не е необходимо да се мъчите да сваляте килограми. Заради промяната на времето и ежедневния ни начин на живот, една подобна стъпка може да има отрицателно въздействие върху настроението и здравето ви. По-добре, ако искате да запазите формата си, променете хранителните си навици. Наример заменете вредите бързи храни със здравословни зеленчуци и плодове. Включете в менюто си храни с високо съдържание на йод - водорасли, стриди, миди и риба.

Трето, забравете за самотата и посветете есента на общуването. Нека бъде със семейство, приятели, нова романтично познанство, приятелки или просто колеги. Излизайте от вкъщижпо-често за такива срещи.

Вижте кои са другите 4 метода в най-полезния сайт Zdrave.to.