25-годишна американка почина, след като й беше направена пластична операция. Раника Хол заминала за специална клиника в Южна Флорида, за да се сдобие с „бразилско дупе“, въпреки опитите на семейството й да я разубеди, съобщава „Ню Йорк Дейли Нюз“.
Младата жена наскоро станала майка. Тя била излкючително нещастна от визията на тялото си след раждането и решила да легне под ножа, за да оформи задните си части според популярната мода.
 
„Опитах се да я разубедя. Наистина опитах. Сестрите и братята й също опитаха да я разубедят“, разказа майка й Никол Хол.
 

Раника Хол, която е от Мисури, е втората пациентка, която умира от процедура за повдигане на задните части в същата клиника в Маями. Миналата година там почина и 29-годишната Хедър Мидоус. Тогава клиниката е била с различно име и различни управители.
 

В четвъртък вечера Хол изгубила съзнание и спряла да диша. Смъртта й била обявена в 10 ч. вечерта, обясняват от полицията.
 
Операцията за „бразилско дупе“ се прави като при липосукция се изсмукват мазнини от различни части на тялото и се инжектират в задните части. Във въпросната клиника при нея се правят 12 отделни липосукции. Процедурата струва 3500 долара.
 
29-годишната Мидоус е починала, защото мазнините са увредили органите й, тъй като блокирали артериите й, обясняват лекари. 

Превод и редакция: БЛИЦ