С настъпването на летния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото диетична супа без варене в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.
"Тя е чудесна за топлите дни, когато имаме нужда от по-лека разтоварваща и студена храна. Хубавото при тази супа е, че липсва термичната обработка, която отнема от полезните свойства на храните", обясни нутриционистът.

И това е интересно - ​8 природни начина да се справите с холестерола и високото кръвно! Четете още полезни съвети и новини за вашето здраве на най-полезни здравен сайт Zdrave.to 

За приготвяне на ястието Яна Данаилова използва розови домати, левурда (див чесън), авокадо, кашу, малко тахан, хранителна мая, куркума и хималайска сол на вкус. Всички съставки се разбиват с помощта на блендер.

"Храните, използвани за супата са изключително полезни, имат високо съдържание на антиоксиданти, дивият чесън например притежава силно противовъзпалителни стойности и за разлика от обикновения е по-лесен за храносмилане", сподели още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя посъветва зрителите да не добавят вода към ястията, които консумират, защото те разреждат стомашните сокове.