Мюсли за закуска. Сама по себе си тази модерна през последните години и дори десетилетия закуска, е полезен продукт, особено за тези, които страдат от запек. Но често за производството на мюсли се използват остатъци от преработен булгур (от пшеница, от ечемик, от овес и пр.).

Опасността се състои в това, че ако булгурът се съхранява дълго време, преди да се превърне в мюсли, могат да се развият спори на плесенни гъбички, които да доведат до алергични реакции. Освен това мюслите за разлика от кашите са противопоказни за хора с възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт в стадий на обостряния. Причината е, че мюслито съдържа обвивките на зърната, които могат да раздразнят лигавицата на стомаха и червата. 

Какъв е изводът и каква е ситуацията с още 5 здравословни храни четете в най-полезния сайт Zdrave.to.