Пиперът е зеленчук, който идва в Европа от Северна Америка, а днес вече си е спечелил заслужена популярност.

Той се приготвя на скара, пълнен с месо или зеленчуци, печен, осолен, сушен, маринован... И макар пиперът по принцип да не се различава, този, произведен в България има много по-добри вкусови характеристики и ползи, които го правят желания продукт във всяка балансирана диета.

Калорично съдържание на българския пипер

В 100 грама суров пипер се съдържат само 29 калории. Но българският пипер е полезен не само за поддръжниците на диети. Факт е, че зеленчукът съдържа аминокиселини, мастни киселини, много калий, калций, магнезий и желязо, които са необходими на всеки човек.

9 неочаквани ползи от консумацията на български пипер вижте в най-полезния сайт Zdrave.to.