Хората, хранещи се в червени съдове, ограничават приема на храна с около 40 процента, според експерти от Швейцария и Германия. Именно консумацията на напитки и ястия от червени чаши и чинии може да помогне за свалянето на килограми, ако съдим по резултатите от това ново изследване.

Учените споделят, че точно този цвят ни кара да избягваме по-големия прием на храна заради значението, с което най-вече свързваме червеното (освен еротичния му привкус, разбира се) като забрана, опасност, стоп и тревога, пише edna.bg.

Това са храните, които увеличават двойно риска от преждевременна смърт

Червените чаши пък от своя страна могат да спомогнат да пием по-малки количества алкохол, разкриват експертите.

Същите са на мнение, че по-често трябва да се използват червени опаковки за по-вредните и калорични храни, за да се намали тяхното потребление.

Експерти от Лестър обясниха защо диетата от Викторианската епоха е най-полезна и сега

В анкетата са участвали десетки студенти, които били накарани да пият чай от сини и червени чаши, като се оказало, че тези, заложили на червеното, са отпили с 44 процента по-малко билкова напитка от другите, спрели се на сините чаши.

"Във втората част на експеримента раздадохме на близо 100 души гевречета в червени, сини и бели чинии, а най-много недоизядени тестени продукти бяха останали точно в червените съдове", разкрива д-р Урсула Аренс, коqто е член на Британската асоциация по диететика (British Dietetic Association).