В процеса на бързо отслабване кожната ни покривка губи еластичност и не успява да се приспособи към новите форми на тялото ни. Най-често от тази напаст страдат гърдите, дупето, корема и вътрешната част на бедрата. Последствията от бързото отслабване издават и ръцете, чиято кожа също провисва.

За да заличат тези неприятни последици от рязкото отслабване, някои отиват в клиника по пластична хирургия, но има и няколко не много сложни и не така травматични методи.

Овлажняване на кожата
За стягане на отпуснатата и увиснала кожа ще помогне редовното използване на укрепващи и овлажняващи средства. При избора на крем, лосион или тоалетно мляко с овлажняващ ефект е необходимо да се обръща внимание на компонентите, които способстват за изработването на колаген и еластин в кожата. Влизащите в състава на козметичното средство витамини А и Е, екстракт от Алое вера и други растителни компоненти увеличават кожната еластичност.

Обновяване на кожата
Редовното използване на козметични средства с пилинг ефект  подпомага значително стягането на провисналата кожа. Ексфолиантите подобряват циркулацията на кръв, намаляват застоя на течности и повишават еластичността на кожата. За бързо избавление от проблема може да се използва скраб по-често от два пъти в седмицата. Идеалният вариант е да си приготвим сами домашен ексфолиант от натурални продукти.

Останалите 2 съвета за стягане на кожата след диета четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to