Спазмите на ръцете са нещо, което всички сме преживели в определен момент от живота си. Това се случва, когато неволно и насилствено свит мускул не се отпуска. Самата болка може да причини голямо неудобство и може да бъде временна или хронична.

Обикновено спазмите на ръцете тормозят възрастните, или хората, които работят нещо, изискващо повтарящи се движения на ръката и китката. Повечето от тези спазми могат да се лекуват у дома много лесно, ако не са медицински случаи и има различни начини да се предотврати връщането им.

7 неща, които ръцете ви могат да разкажат за вашето здраве (СНИМКИ)

Ето няколко съвета, за да третирате ръцете си у дома, когато имате спазъм и да ги предотвратите в бъдеще.

1. Отпуснете ръцете си.

Спазмите са най-вече причинени от преумора или пренапрежение на ръцете. Най-добрият начин да ги предотвратите е да си почивате от време на време, като избягвате движения. Особено, когато вашата работа изисква да правите много кинетична работа с ръце като писане, рисуване и т.н. ... Опитайте се да си почивате на всеки половин час, когато работите.

За внезапни спазми, които идват и се случват от време на време, почивката ви трябва да бъде между 15-30 минути. Въпреки това, ако спазмите продължават от доста врене, трябва да обмислите почивка от няколко дни.

Мислите, че си миете ръцете правилно, но се лъжете и заразявате храната с тонове бактерии!

Добра идея е да почивате както ръката, така и лакътя, както и рамото. Просто поставете ръката си на един стол с дланта си към тавана и я оставете да стои така за няколко минути, докато не започнете да се чувствате по-добре.

Ако болката продължава повече от 2 седмици, тогава е от решаващо значение да посетите лекар, защото това може да е признак за по-тежко състояние.

Кои са останалите съвети при схващане на ръцете четете в най-полезния сайт Zdrave.to.