Юсуф Адемола (Yusuf Ademola) се пусна на живо в "Инстаграм", където показа изключителните условия, в които живее в един от британските затвори. Мъжът е осъден през декември 2017 г. на 12 години за незаконно притежаване на оръжия, информира "Мирър".
27-годишният престъпник е използвал незаконно пренесен в затвора мобилен телефон: с негова помощ, той се свързва с блогърката Алая Мария Бий (Aliyah Maria Bee), която го пуска директно онлайн.Свързването на живо продължава 17 минути и събира повече от 700 зрители. През това време Адемола успял многократно да се похвали с луксозния си живот зад решетките: той показва дизайнерския си часовник, златни бижута и дори игра PlayStation, които му позволяват да съхранява директно в килията. Според думите на Бйй, килията на Адемола изглежда много по-голяма от стаите в стандартните общежития.
Говорител на затвора в Пентънвил е заявил, че такова поведение на осъдените е неприемливо и съдържанието ще бъде премахнато от социалните мрежи: "Всеки, който нарушава правилата на затворите, ще престои зад решетките за по-дълго време", казва той.Според британското издание, Адемола е щастлив да попадне в затвора: роднините му споделят, че осъденият мразел живота на свобода.

Превод и редакция: БЛИЦ