Френската полиция подозира, че нападателят, взел заложници в супермаркета във френския град Треб, е мароканец, който е бил познат като потенциален екстремист. По данни на BMF загиналите вече са трима.
Прокуратурата съобщава, че нападателят се заклел във вярност на „Ислямска държава“.

Както БЛИЦ съобщи, полицай бе ранен, а мъж взе заложници в супермаркет при два отделни инцидента в един и същи район на Франция. Служителят на реда е бил прострелян в градчето Каркасон, а въоръжен нападател стрелял и взел няколко души за заложници в Треб, на 15 минути път с кола оттам.
 


Според източник от френските сили за сигурност автомобилът, каран от мъжа, прострелял и ранил полицай в Каркасон, е открит пред супермаркета в разположения наблизо град Требе, където са взети заложници.
 
Смята се, че нападателят е убил двама от заложниците в супермаркета. Очевидци разказали, че той настоявал за освобождението на Салах Абдеслам – единственият оцелял от парижките атентати на 13 ноември 2015 години, който наскоро беше изправен пред съда. Репортери твърдят, че майката на нападателя била в района на супермаркета.
 
Кметът на Треб Ерик Менаси заяви, че по време на нападението в супермаркета в града, след което са взети заложници, нападателят е скандирал ислямистки лозунги.
 
Кметът заяви, че мъжът е влязъл в магазина, крещейки „Аллах Акбар (Бог е велик!), ще ви избия!“.
 
Същевременно френската полиция съобщи, че все още не може да потвърди, че нападателят е убил втори човек, както бе съобщено по-рано. Кметът заяви, че има още един ранен, но състоянието му не е известно.