Нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия, ако Лондон реши да спре излъчването на руската държавна телевизия Ар Ти, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. Британският медиен регулатор (Офком) по-рано съобщи, че може да преразгледа разрешителното на Ар Ти (бивша "Раша тудей"), смятана за пропаганден орган на Кремъл, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, припомня Франс прес.
"Никоя британска медия няма да работи в Русия, ако спрат Ар Ти", каза Захарова пред обществената телевизия "Русия 1". "Британската министър-председателка Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от ГРУ  Сергей Скрипал", допълни Захарова. "Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми", каза още говорителката на министерството, коментирайки изказването на Тереза Мей пред британския парламент вчера.

Мей призова Русия до края на днешния ден да даде отговор за произвежданите в страната нервнопаралитични вещества. "След това, за което е казал президентът Владимир Путин в посланието си пред Федералното събрание, нито един човек не може да влезе в парламента на страната си и да каже: "Давам на Русия 24 часа", заяви Захарова. "Става дума за Лондон, който е столица на ядрена държава", отбеляза тя и добави: "Не трябва да плашат Русия".