Професията на актьора често е несправедлива. Независимо какъв талант имаш, нямаш ли добра външност, шансовете ти да получиш главна роля, са нищожни, пише ofigenno.com. Особено силно това се отнася за жените.
И ако в своята младост тези актриси са били истински секссимволи, то няма гаранция, че ще останат такива през годините. Руският сайт показва как живеят и как изглеждат днес най-големите красавици на съветското кино.

Елена Соловей
Придобила слава от съветската кинематография, Елена по-късно емигрира в САЩ. Там животът й се е уредил нелошо - тя се е устроила в Ню Джърси и преподава актьорско майсторство. Освен това успяла и да се снима в няколко американски филма. Вярно, главна роля не са й предлагали, но е доволна и от това. Идва си в родината много рядко.

Людмила Чурсина
Людмила с право била считана за една от най-красивите актриси на СССР. Тя има над 100 роли в киното и театъра. Но годините си вземат своето. Людмила не бърза да се прости с актьорската кариера. Тя твърди, че никога не се е оперирала, но е трудно да й се повярва. 

Елена Циплакова
На кариерата на Елена попречи сериозна болест - африканска малария. Тя успя да се пребори, но имаше тежки поражения. Режисьорите трудно приели новия й образ и с неохота й предлагали нови роли. Затова пък тя сама усвои професията на режисьор и там има немалко успехи. Неин филм дори получи престижгната награда на кинофестивала в Сан-Себастиян.

Татяна Клюева
Тя се помни от зрителите основно от филма "Варвара - красавицата с дългата коса". Но за изненада на всички тя не успя да продължи актьорската си кариера. Наместо това Татяна се превърнала в истинска домакиня. Тя се омъжила за моряк и заминала с него в Севастопол. На новото място започнала да се занимава с бизнес с обувки.

Людмила Хитяева
Необикновената й външност позволила да се снима в много филми. Най-запомнящата се навярно е тази на Даря от "Тихия Дон". В момента се прехранва с концерти. Около външността й често се разгарят спорове. Едни твърдят, че е чест пациент на пластичните хирурзи, други отричат това.

Галина Беляева
Тя стана известна с филма "Моят ласкав и нежен звяр", след това изигра повече от 30 роли в театъра и киното. Въпреки че е на възраст, актрисата не е изгубила природната си красота и обаяние.

Маргарита Терехова
Маргарита се считаше за любимка на режисьора Андрей Тарковски, който я викаше в почти всичките си филми. През 2005 г. тя се пробва като режисьор, екранизирайки "Чайка".

Наталия Андрейченко
Едва ли някой от бившия СССР не е гледал филма за Мери Попинс. Именно тази роля направи Наталия народна любимка. На млади години актрисата бе известна с красотата си, но с възрастта й се наложи да прибегне до услугите на пластичните хирурзи.

Елена Проклова
Тя стана известна с ролята си във филма "Мимино". С годините отделяше все по-малко внимание на киното и влезе в политиката.

Вера Алентова
Благодарение на култовия филм "Москва не вярва на сълзи", Вера спечели множество награди и се сдоби с цяла армия покланници. Тя до ден днешен се снима в киното, а също така и преподава знанията си на младите актьори. Но натуралната й красота изчезна. Тя се опита да съхрани младостта с помощта на пластичната хирургия, но операциите само влошиха нещата.

Анастасия Вертинская
Тя ще се запомни най-вече с филмите "Човекът амфибия" и "Майсторът и Маргарита". В момента преподава актьорско майсторство. За съжаление от красотата й не е останало почти нищо, но това не е причина да престанеш да я обичаме, нали, пише ofigenno.com.

Превод: БЛИЦ