Седемкратният шампион от Формула 1 е в кома и състоянието му продължава да бъде критично след ски инцидент във Френските Алпи, при който той падна и си удари главата в камък, съобщават от болницата, в която Шумахер продължава борбата за живота си. 44-годишният германец е получил „сериозна мозъчна травма и е бил в кома при пристигането си, наложила се е спешна неврохирургична намеса“, се казва в съобщението на болницата във френския град Гренобъл.
Виден специалист неврохирург е пристигнал специално от Париж, за да ръководи лечението на бившия пилот. Известният неврохирург Жерар Селан (Gerard Saillant) е пристигнал в болницата в Гренобъл с полицейска кола, за да ръководи лечението на известния пациент. Селан е личен приятел на бившия състезател. Той е експерт по мозъчни и гръбначни травми. Той лекува Шуми през 1999 г., когато пилотът си счупи крака.

От болницата съобщиха, че следващата информация относно състоянието на Шумахер ще бъде разпространена в понеделник в 10:00 часа централното време по Гринуич (12:00 часа българско). Полиция охранява входовете в лечебното заведение. Селан също е ръководител на Института за мозък и гръбначен мозък в Париж.

Освен Селан в болницата се намират още бившият шеф на отбора на Ферари Жан Тод, съпругата му Корина, дъщеря му Джина-Мария и сина му Мик.

Британският журналист Кевин Гарсайд каза пред Си Ен Ен, че Шумахер е „много добър скиор“ и призна, че той е „безстрашен“ - като повечето пилоти от Формула 1. „Тези хора не познават страха, както нас. Няма ген в тяхното тяло, който да им казва да намалят“, каза още Гарсайд. „Шумахер не бе скиор, когато се присъедини към Ферари през 1996 г., но към края той стана превъзходен скиор. Всяка година Ферари организираше медиен семинар в Алпите в Италия. Винаги имаше състезания. Естествено, Шумахер ги печелеше. Той наистина е много бърз скиор“, разказа още журналистът.

Следващият петък Михаел Шумахер ще навърши 45 години. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!