В украинските медии се появи интервю с командира на 46-и батальон „Донбас-Украйна” Вячеслав Власенко с позивна „Филин” (Бухал). Той се хвали пред агенция УНИАН как през 2016 г. неговият батальон на позиции край Маринка унищожил не един батальон „терористи от ДНР” и руски войски.
„В 2016-а ние в Маринка бяхме почти 5 месеца и против нас те хвърлиха различни най-мощни свои подразделения. В това число и техния елитен батальон „Легион”, подчинен направо на Захарченко. Срещу нас хвърляха и мюсюлмански спецназ, чеченци и дагестанци. Хвърлиха и 331-и парашутен десантен полк на Руската федерация – същият, който ни разстрелваше в „зеления коридор”, когато излизахме от Иловайск... Ние ги избихме всичките. А десантчиците и ги изгорихме. Те много силно, когато там всичко гореше, крещяха: „Десантът не се предава.” Сякаш ние се канехме да ги вземаме в плен” – цитира УНИАН командира на батальона „Филин”.
 
Коментар БЛИЦ
 
Интервюто на „Бухал” може да се възприеме като забавно четиво според максимата, че най-много се лъже по време на лов и на война. 
 
Следва да се припомни, че тежките боеве в Донбас бяха до ранната есен на 2014 г. През 2016 г. имаше позиционни оръдейни престрелки, дезертиране от украинската армия, масови пиянства, убийства и самоубийства. Никога украинските медии не описаха подобни чудесии, не показаха фотографии на камари от трупове. В противен случай възниква въпросът защо в образуваните „брешове” (празнини в отбраната) богатирите-украинци не контраатакуваха и за час-два да преодолеят разстоянието от Маринка до Донецк.
 
Фактът, че украинските медии публикуват подобни очевидни фантазии говорят, че Украйна „се нуждае от герои”. Погледнато по-сериозно може да се припомни и максимата, че „Тежко на онези нации, които имат нужда от герои”.