Рускинята Елена Михайленко, която успяла да се защити от престъпника, който нападна с нож туристи в египетския курорт Хургада, разказа какво точно се случило.
Жената била на плажа със слушалки в ушите, когато все пак дочула силен вик.

"Аз станах, обърнах се и видях, че към мен много бързо тича мъж арабин. Видях неговите огромни полудяли очи и огромен нос. Зад мен бе морето, но да отивам натам бе безполезно, защото имаше корали и можеше да пострадам дори повече. Нямаше къде да бягам, разказа Михайленко пред руските издания.

Елена била принудена да се бори с нападателя, въоръжен с нож,  който бързо я бутнал и тя паднала на земята, след което започнала зловещата битка.

"Сякаш той седна на краката ми, нанасяйки удари. Аз се защитавах с ръцете си, въртях се на различни страни. Даже ако ударите му попадаха в мен, то аз се стараех да се отскубна от него и затова имам не толкова дълбоки рани. Не зная колко време продължи този ужас, но в един момент почувствах, че ме рани в шията", спомня си Михайленко.

Рускинята разказва още, че в един миг е почувствала, че силите й я изоставят и била готова да се откаже от защитата си, но веднага след това си казала "трябва да се боря заради сина си".

Впоследствие Елена Михайленко успяла като змия да се отскубне от нападателя. Той успял да я наръга с ножа в гърба, но тя се затичала към спасението си.

"След това беше най-страшно. Аз се придвижих от плажа до хотела, който се намира на втора линия и никой не ми помогна по пътя. Отидох до рецепцията, където извикаха линейка, но и тя доста се забави, завършва смразяващия си разказ Елена.Припомняме, че атаката срещу чуждестранни туристки в Хургада бе извършена на 14 юли. Нападателят е 28-годишният египтянин Абдел Рахман Шаабан. Загинаха две гражданки на Германия, а още четири други жени бяха ранени.

Превод и редакция: БЛИЦ