Пилотите от Формула 1 от целия свят пожелаха на Михаел Шумахер пълно възстановяване, докато седемкратният шампион лежи в кома във френска болница след ски инцидент във Френските Апли. Засега лекарите не се наемат с прогнози за състоянието на бившия пилот. По думите им, засега положителна динамика няма. В лечебното заведение неотлъчно над Михаел бдят съпругата му Корина, децата Джина-Мария и Мик.
Малко след съобщаването на новината за инцидента от неделя следобед Мартин Брандъл, който бе съотборник на Шумахер в Бенетон през 1992 и 1993 г., написа в Туитър: „Да се надяваме, че травмата на Михаел Шумахер не е сериозна и той ще се възстанови напълно. Той е един откачено смел парашутист и мотоциклетист“.

Часове по-късно, когато станаха известни ужасните подробности за състоянието на Михаел, Мартин призова: „Хайде Михаел, спечели и това състезание, както го правеше в миналото. Ти можеш да го направиш“.

Фелипе Маса, бразилски пилот, публикува своя снимка с Шумахер в Инстаграм. „Моля се на Господ да те пази, братко! Надявам се да се възстановиш бързо. Господ да те благослови, Михаел!“, гласят коментари, съпровождащи фотоса. Шумахер се завърна в спорта, за да замести временно Маса, който се възстановяваше от тежка травма на главата, получена при катастрофа по време на Гранд при на Унгария.

Жан-Ерик Верн, Джулс Бианки и Макс Чилтън също пожелаха бързо възстановяване на Червения барон. Ромен Грожан написа в Туитър: „Всичките ни мисли са с Шуми и семейството му“. Хейки Ковалайнен пожела на Михаел „бързо пълно възстановяване“. Последните двама му дадоха хаштаг „#Легенда“.

Пол ди Реста също изрази мъката си от трагедията в Туитър. „Ужасни новини за Михаел Шумахер, мислите ми са с него и семейството му. Надявам се на по-добри новини, че той ще се оправи“.

Звезди и от други спортове не останаха безпричастни към трагедията. Бившият капитан на националния отбор по крикет на Великобритания Майкъл Вогън написа в мрежата: „Забравете крикета. Всички трябва да подкрепят Майкъл Шумахер“.

Голфърът Иън Полтър на свой ред сподели: „Наистина се надявам Михаел Шумахер да се възстанови от ужасния инцидент. Пожелавам му бързо оздравяване“. „Оздравявай бързо, Михаел Шумахер!“, написа германският футболист Жером Боатенг. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!