Тази тема е табу и тя не е сред обичайните въпроси, които се дискутират по телевизията през деня, но трима смели мъже участваха в телевизионното предаване This Morning, за да разкажат как малкият размер на техните пениси ги кара да се чувстват. Тримата доброволци – 27-годишният Клайв Симъндс, 26-годишният Джак Дейвис и 49-годишният Ант Смит – признаха, че са развили комплекс за непълноценност заради „микропенисите си”.
Терминът е използван за мъжки полови органи, които с дължина около 5 сантиметра и по-малко във възбудено състояние.

С помощта на рулетка, водещата Рут Лангсфорт разкри, че всичките мъже, всъщност, са над отметката „микро”, като Марк е с размер почти 10 сантиметра, а Клайв близо 8 сантиметра. При това обаче и тримата мъже признаха, че малките им размери са ги накарали да се чувстват непълноценно и са били обект на присмех от страна на съучениците им, докато са били тийнейджъри.

Ергенът Джак, който е майстор по слагане на плочки, разкри, че е разбрал, че има по-малък пенис, когато е бил на 18 години, преобличайки се в ползвал общи съблекални след спортуване. „В съблекалните след мача всичките момчета започнаха да ми се смеят, правиха си приятелски шегички с мен. Тогава се замислих дали не съм по-малък от останалите”, казва Джак.

По думите му, нови проучвания за средния размер на мъжкия полов орган са разкрили, че неговите опасения не са били напразни. „Никога не съм имал проблем и момичетата не са се оплаквали. Никога не съм чул оплаквания в спалнята. Сега вече съм свикнал”, каза още Джак.

Общият работник Клайв също заяви, че по-малкият му размер никога не му е пречил в леглото. „Не смятам това за недъг, за мен си работи чудесно”, добави той. Както и Джак, Клайв е бил бъзикан за размера си, но това никога не го е притеснявало. Той дори си има и щастлива връзка с 24-годишната Джорджия.

Клайв посъветва мъжете с малки пениси „да не обръщат внимание на приказките на хората и да не се натъжават”. По думите му, те трябва да знаят, че има много мъже, които лъжат за размера си.