Транссексуална жена съди мобилното приложение за намиране на партньори „Тиндър“ от името на всички транссексуални жени, живеещи в района на Портланд, САЩ. Тя твърди, че на тях им е отказано ползването на услугата, пише tmz.com.
Ариел Хоукинс се оплаква, че преди дни тя редактирала профила си в платформата, където посочила, че е транссексуална жена, която все още не е претърпяла операция за смяна на пола. По думите ѝ, „Тиндър“ веднага изтрил профила ѝ. От компанията ѝ пратили имейл, в който обяснявали, че тя е нарушила условията за ползване, но не посочили кое точно условие не било спазено.
 
Според нея, приложението я изтрило, защото искало да запази името си сред потребителите. „Не мисля, че компанията разбира транссексуалните хора и не оценява как ние изразяваме себе си“, каза тя и добави, че заради това „Тиндър“ се опитва да се отърве от транссексуалните въобще.
 
Хоукинс влязла в приложението, за да намери любовта, както всички останали. Но понеже то „отказва да даде на транссексуалните индивиди пълен и равен достъп“ и я изгонило, на нея ѝ е отказана тази възможност.
 
В иска към съда Хоукинс настоява на приложението да бъде забранено да дискриминира потребителите от Орегон с нетрадиционна сексуална ориентация. Засега от компанията отказват коментар.

Превод и редакция: БЛИЦ