Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал Юлия е откарана в болница във военна база, съобщава Sun, позовавайки се на осведомен източник. Изданието посочва, че тя се намира там поради "съображения за сигурност", но ще бъде наблюдавано и здравословното ѝ състояние. За коя именно военна база става дума не се уточнява.

Малко вероятно е Юлия Скрипал да поиска политическо убежище във Великобритания. Това мнение изрази пък нейната братовчедка Виктория Скрипал. 

„На въпроса дали Юлия иска да остане в чужда държава и дали няма да иска да се върне в Русия, ще го кажа по този начин – в момента се извършва ремонт в нейния апартамент в Русия. Тя щеше да се омъжи“, заяви Виктория Скрипал. 

„Да остане там или да поиска политическо убежище – тя имаше цялата свобода да го направи. Никой не ѝ е забранил нищо, тя може да направи своя избор свободно. В момента всичко ни се втълпява. Казва ни се, че тя трябва да иска политическо убежище, а тя няма как да го иска“, допълни още братовчедката на Юлия. 

БЛИЦ припомня, че вчера пък се появи странна информация за щерката на отровения руски шпионин, а именно, че все още не е потвърдено, че е била лекувана от отравяне с „Новичок“.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!