Сирийската армия открила и унищожила голям таен завод на ИД за производство на минохвъргачни боеприпаси от различен калибър в град Меядин в провинция Дейр ез-Зор, съобщи РИА Новости с позоваване на сирийски източник.
Производствената база вече е унищожена. Останал е склад с хиляди готови мини, които се охраняват и се решава съдбата им. Част от компонентите за направата на боеприпасите, според тяхната маркировка, е доставена от страни в Персийския залив.
 
Според сирийското разузнаване, терористите снабдявали от Меядин боеприпаси за минохвъргачки, с които терористите всекидневно обстрелват контролираните от правителствените войски жилищни квартали в град Дейр ез-Зор.
 
Меядин е разположен на десния бряг на река Ефрат на 40 километра югоизточно от Дейр ез-Зор след сливането с река Хабур. Градът е завладян от терористите през юли 2013 г. По време на войната градът служел за тилова база и логистичен център на терористите. Сега сирийската армия води боеве в покрайнините на Меядин и постепенно навлиза към центъра на града.
 
На предложеното видео се вижда как сирийската армия форсира река Ефрат.
 
Превод и редакция: БЛИЦ